Gündem Yıldırım öldürdü

Yıldırım öldürdü

Paylaş
Yıldırım öldürdü

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yıldırım isabet eden kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Çobanlar köyünde yaşayan Niyazi Yavuz (58), dün mantar toplayacağını söyleyerek ayrıldığı evine dönmeyince ailesi tarafından jandarmaya kayıp ihbarında bulunuldu.

Haberin Devamı

Yavuz’u arayan avcılar, köy yakınındaki ormanlık arazide cesedini buldu.
Cesette yapılan incelemede, Yavuz’un yıldırım isabet etmesi sonucu öldüğü belirlendi.

AKSEKİ’DE YILDIRIM DÜŞTÜ, 6 İNEK İLE 2 KEÇİ TELEF OLDU

Öte yandan Antalya’nın Elmalı ve Akseki ilçelerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı. Akseki’de yıldırım düşmesi sonucu 6 inek ile 2 keçi telef oldu.

Elmalı İlçesi’nde dün saat 13.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, bugün de etkili oldu. Zaman zaman dolunun da yağdığı ilçede birçok ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar ve belediye ekipleri, baskına uğrayan yerlerde su tahliyesi yapmaya çalışıyor. Yaz yağmuruna hazırlıksız hakalanan Elmalı’da mazgalların tıkalı olması ve kanalizasyonun taşması nedeniyle Elmalı Kapalı Halk Pazarı’nı da su bastı. Pazar esnafı, suları tahliye etmek için yoğun çaba gösterdi.

Haberin Devamı

Sağanak yağış, Akseki İlçesi’nde de vatandaşlara zor anlar yaşattı. İlçe yakınında bulunan dereler taştı, ekili alanları su bastı. İlçeye bağlı Yarpuz Beldesi’nde ise 53 yaşındaki Hasan Boz’a ait merada otlayan hayvanların üzerine yıldırım düştü. Olayda, Boz’a ait 6 inek ile 2 keçi telef oldu. Geçimini hayvancılıkla sağladığını söyleyen Hasan Boz, ilçeye Manavgat’tan geldiğini ve kiraladığı merada hayvancılık yaptığını belirtti. Hasan Boz, telef olan hayvanlarının değerinin yaklaşık 50 bin lira olduğunu kaydetti.