Eğitim - Kariyer Yalova'da 2 bin 959 öğrenci ilk defa sinemaya gitti

Yalova'da 2 bin 959 öğrenci ilk defa sinemaya gitti

Paylaş
Yalova'da 2 bin 959 öğrenci ilk defa sinemaya gitti

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hayata geçirilen "Öğrenciler Sinema İzliyor" isimli proje ile Yalova'da 2 bin 959 öğrenci sinema filmi izledi

Projenin finali Yalova Özdilek Alışveriş Merkezi'ndeki sinema salonlarında Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali'nin katılımı ile yapıldı. Programa il merkezi ve ilçelerden gelen 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı.

HİÇ SİNEMAYA GİTMEYEN ÖĞRENCİLER FİLM SEYRETTİ

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, gazetecilere açıklama yaparak Yalova'da hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerin bu projeden yararlandırılmasına özen gösterdiklerini söyledi. Müdür Ali Tosun, "Çocuklarımızın derslerin dışında sosyal ve kültürel alanlarda da etkin olmalarını istiyoruz. Bu amaçla gerçekleştirilen 'Öğrenciler Sinema İzliyor' projesi kapsamında il merkezi ve ilçelerdeki 2 bin 959 öğrencimizi sinema ile buluşturduk. Bunu yaparken hiç sinemaya gitmemiş öğrencilerimizi belirlemeye özen gösterdik" şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL GELİŞİMLERİNE KATKI

Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ise, "Çocuklarımızın kültürel gelişimine katkı sağlayan bu proje sayesinde öğrencilerimiz bakanlığın belirlediği filmleri izleme imkanı buldu Öğrencilerimiz matematikte, sosyal bilgiler ve fende geliştikleri kadar kültürel anlamda da gelişimini tamamlamalı. Bu projemiz de buna katkı sunuyor" dedi.

Süheyla GÖZDERELİLER/DHA

Haberin Devamı