Gündem Yağmur Fethiye'yi vurdu

Yağmur Fethiye'yi vurdu

Paylaş
Yağmur Fethiye'yi vurdu

Yağmur Fethiye'yi vurdu

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağış ve fırtına etkisini gösteriyor. Muğla´nın Fethiye İlçesi´nde yağmur nedeniyle birçok ev ve işyerini su basarken araçlar suyun ortasında kaldı. Antalya´nın Manavgat ve Kaş İlçeleri´nde de yağmur etkili oldu. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü´nden yapılan "Meteorolojik uyarı"da, Antalya il merkezi, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan, Alanya, İbradı ve Gazipaşa ilçeleri ile Muğla il merkezi ve Bodrum, Milas, Dalaman, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

FETHİYE´DE YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ

Muğla'nın Fethiye İlçesi´nde dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur hayatı felç etti. Kent merkezi tamamen sular altında kalırken birçok dükkan, iş yeri ve evleri su bastı. Hayatı durma noktasına getiren yağmur sokakları göle çevirirken araçlar suyun ortasında kaldı, rögarlar tamamen kapandı. Belediye görevlileri ancak 1 saat sonra yağmur suyundan dolayı felç olan yerlere müdahale edebildi. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla dükkanlarına giren suları boşaltmaya çalıştı. 2 saat boyunca hayatın tamamen durduğu ilçede motosikletler sulara gömüldü. Bazı iş yeri çalışanları dışarıda su olduğu için içeride mahsur kaldı. Çalışanlar vitrin camından dışarıda olup bitenleri izledi.

Haberin Devamı

Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı yağmur nedeniyle felç olan kent merkezindeki cadde ve dükkanların halini yerinde inceledi.

YAĞIŞ KAŞ VE MANAVGAT´TA DA ETKİLİ OLDU

Manavgat´taki sağanak yağışta ise Side Plajı'na yakın restoran ve butik dükkanı su altında kaldı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle dağdan gelen çamurlu su, denize aktı. Yağış nedeniyle dağdan denize çamurlu su geldi.

Kaş Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, ilçede yağışlar 7 Aralık Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bugün, hafif sağanak şeklinde etkisini sürdürecek yağış, sonraki iki gün şiddetini artıracak. İlçede dün metrekareye 74 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

METEOROLOJİ´DEN UYARI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "Meteorolojik uyarı"da, Antalya il merkezi, Finike, Kumluca, Kemer, Kaş, Kalkan, Alanya, İbradı ve Gazipaşa ilçeleri ile Muğla il merkezi ve Bodrum, Milas, Dalaman, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Uyarıda, su baskını, ani sel, yıldırım gibi risklere karşı dikkatli olunması istendi.

DHA