Sağlık Yağ yaktıran 5 besin (Şişmanlatmayan tarifler)

Yağ yaktıran 5 besin (Şişmanlatmayan tarifler)

Paylaş
Yağ yaktıran 5 besin (Şişmanlatmayan tarifler)

Beslenme listenize alacağınız bazı yiyecek ve içeceklerle yağlarına veda edebilirsiniz. Ayrıca şeker kullanmadan yapabileceğiniz tatlılarla da hem sağlığınızı hem de formunuzu koruyabilirsiniz. Dr. Ayça Kaya anlattı

1) GREYFURT: Belki de en mucizevi meyvelerden biri. İçerdiği enzimlerle kanseri önler, kolesterolü düşürür, diş eti kanamalarına iyi gelir. Aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olur. Öğünlerden önce yenilecek yarım greyfurt iştah kapatır.

2) YEŞİL ÇAY: Düzenli olarak yeşil çay içenler, içmeyenlere göre yüzde 45 daha yavaş kilo alıyor. Ayrıca yeşil çay yağ yakımını ve kilo almayı belirgin biçimde yavaşlatıyor. Her gün en az 1 fincan yeşil çay için.

3) KIRMIZI BİBER: Acı sevenler sevmeyenlere göre daha şanslı. Kırmızı biberdeki maddeler metabolizmayı hızlandırır, vücut ısısını yükselterek kalori harcamaya neden olur. Midenizde bir sorun yoksa yemeklerinize mümkün olduğu kadar kırmızı biber ekleyin.

4) C VİTAMİNİ İÇEREN YİYECEKLER: Yağ yıkım metabolizmasını hızlandırır. 100 gram kivide 400 miligrama kadar C vitamini bulunur. Kivi, turunçgillerden 4-6 kat, elmadan 40-50 kat daha fazla C vitamini içerir. Yetişkin bir insanın günlük C vitamini ihtiyacı 60 miligram olduğu düşünüldüğünde 1 adet kivi bu ihtiyacı rahatlıkla karşılar.

5) YOĞURT: Günde 3 öğün yenen yoğurt, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı olur. İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein sayesinde özellikle bel çevresi ve göbek yağlarının erimesinde ciddi avantajlar sağlar.

İNCELTEN ÇAY

MALZEMELER

● Çeyrek demet maydanoz
● 1 tatlı kaşığı biberiye
● 1 tatlı kaşığı kekik
● 1 tatlı kaşığı yeşil çay
● Üzerine bir greyfurt suyu

YAPILIŞI: Maydanoz, biberiye, kekik ve yeşil çayın 1 üzerine 2 fincan kaynar su koyun. 10 dakika bekleyin. Üzerine greyfurt suyu ekleyin. Maydanozun ödem atıcı etkisi, biberiye, kekik, yeşil çay ve greyfurtla birleşince yağ yakıcı etki ortaya çıkıyor.

ŞİŞMANLATMAYAN TARİFLER

KOLAY KURABİYE

MALZEMELER:

● 1 su bardağı kuru kayısı
● 1 su bardağı kuru incir
● 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış kuru hurma
● 1 su bardağı Hindistan cevizi
● 2 yumurta akı

YAPILIŞI: Kuru meyveleri doğrayın, hindistancevizi ve yumurta akı ile karıştırın. Kurabiye şeklinde parçalar koparın. Çatalla şekil verin. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisinde yaklaşık 15 dakika pişirin.

BALLI YULAF TATLISI

MALZEMELER:

● 1 elma
● 1 ayva
● Çok az zencefil rendesi
● 3-4 karanfil
● 1 tatlı kaşığı tarçın
● 1 kaşık yulaf ezmesi
● Yarım çay bardağı süt
● 1 kaşık bal
● Biraz ceviz

YAPILIŞI: Meyvelerin kabuklarını soyup iri parçalar halinde karanfil, zencefille az suda yumuşatın. Suyunu çekince çatalla iyice ezin. Diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın.

YARIN: BEL, BACAK VE BASEN YAĞLARI NASIL ERİTİLİR



Haberin Devamı