Ekonomi Yabancılar peşimizde

Yabancılar peşimizde

Paylaş
Yabancılar peşimizde

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, geçen hafta bir bankanın kendilerine çok düşük faizle kredi verme teklifinde bulunduğunu açıklayarak, “Türkiye ciddi bir fon akışına maruz kalacak” dedi

IMF’YE İHTİYAÇ YOK

Haberin Devamı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, son dönemde yabancıların Türkiye’ye talebinde artış olduğunu kaydederek, “Türkiye ciddi bir fon akışına maruz kalacak” dedi. Özel sektör ile bankaların dış borcu konusunda geçen yıl yaşanan tedirginliğin silindiğini ifade eden Çağlar, “Türkiye kendi disiplinini sağlamış bir ülke, IMF ile anlaşmaya şu anda çok ihtiyaç duyduğumuzu düşünmüyorum” diye konuştu.

30 YIL VADELİ TEKLİF

Bankasının Bursa’daki toplantısında konuşan Çağlar, yabancıların ilgisini iki örnekle açıkladı: “Cuma günü yabancı bir banka ısrarla bizden görüşme talebinde bulundu. 30 yıl vadeli, inanılmaz düşük faizle kredi teklif etti. Bugün de bir yabancı şirketin müdürü söylüyor, patronları gelmiş, ‘Türkiye’de ne kadar şirket bulursan satın al’ demiş. Bu, Türkiye’nin parlayan yıldız olacağının somut ifadesi.”

Haberin Devamı

BU KÂR BANKALARA BİR DAHA GELMEZ

Can Akın Çağlar, bankalardaki kârlılık oranlarının yüksekliğine değinerek, “Bu yılki kârlılık bankaların gerçek performansından ziyade, pasifin maliyetinin (mevduat faizlerinin) çok hızlı düşmesinden kaynaklandı. ‘Önümüzdeki yıl bu kârlılığı yakalar mıyız?’ derseniz, bırakın önümüzdeki yılı, bir sonraki yıl da bu yıl yakaladığımız kârlılığı yakalamakta zorlanacağız gibi gözüküyor” dedi.