Gündem 'Zere dışarıda ölsün diye affedilmiştir'

'Zere dışarıda ölsün diye affedilmiştir'

Paylaş
'Zere dışarıda ölsün diye affedilmiştir'

Aftan sonra İstanbul'a getirilen Güler Zere, ambulans yolda arızalanınca başka bir ambulansla hastaneye götürüldü

Kanser hastalığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından cezası kaldırılan örgüt üyesi Güler Zere, tedavisi için anne ve babasıyla birlikte İstanbul'a geldi.

THY’ye ait uçakla annesi Güllü Zere ve babası Haydar Zere ile saat 20.05'de İstanbul'a gelen Güler Zere, uçaktan asansör ambulansla alınarak, havalimanının A kapısına götürüldü. Güler Zere, hastaneye götürülürken Zeytinburnu Sahil Yolu'nda ambulans arızalandı. Güler Zere, bunun üzerine başka bir ambulansa konularak, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi'ne götürüldü.

Güler Zere hastane önünde bir grup tarafından sloganlar ve çiçeklerle karşıladı. Sedyede getirilen Güler Zere’ye basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Gazeteciler ile Zere’yi karşılayanlar arasında kısa süreli arbede yaşandı. Güler Zere’yi görmek isteyen bazı kişiler ağaçlara çıkarak, fotoğraf çekti.

UMUYORUZ Kİ DEVLETİN BİÇTİĞİ KEFENİ YIRTAR
Hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler Zere’nin avukatı Taylan Tanay, “Hekim raporları Zere için umut olmadığını söylese de biz onun iyi olacağını inanıyoruz. Umuyoruz ki sağlığına kavuşur ve devletin biçtiği kefeni yırtıp atar” dedi. Avukat Tanay, “Sürdürdüğümüz mücadelede sabır bizi buraya getirdi. Çok uzun dönem acı çektik. Bugün önemli bir gün. Zere kendi seçtiğimiz hekimlerle tedavi olma imkanı buldu. Gerçi bunu bir yıl önce yapmaya çalıştık. Ama olmadı. Güler Zere toplumsal muhalefet sayesinde hapisten çıktı. Hapishanelerde ölümü bekleyen halen 21 insan var. Bizler mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

'İÇERİDE ÖLMESİNDEN KORKULUYORDU'
Basın mensuplarının “Zere tahliye edilmesi ile ilgili ne diyor?” sorusuna, Avukat Taylan Tanay, “Zere, 'Bu karar benim iyi olmam için verilmiş bir karar değildir. Eğer iyi olmam için bu karar verilmiş olsaydı, 3 ay önce verilirdi. Alınan karar dışarıda ölmem için verilmiş bir karardır' diyor”şeklinde konuştu. Avukat Tanay, Tanay, "Zere, hastalığının ancak birinci yılında gerçek bir tedaviye bugün başlayacak. Zere'yi toplumsal muhalefet Balcalı'daki 10 metre karelik hücreden alabilmiştir. Zere açık şekilde katledilmek istendi. Zere hakkında verilen af kararı, onun dışarıda ölümü için verilmiş bir karardır" ifadesini kullandı. Tanay ayrıca, "Zere'nin ölmesinden korkulduğu için salıverildiğini" iddia ederek, "Zere, sağlık tablosu açısından zor bir noktada, ama herkesin inancı, Zere'yi iyileştirebileceğimiz yönünde" şeklinde konuştu.

GEREKEN YAPILACAK

Zere’nin doktoru Prof. Dr. Yavuz Dizdar da “Güler Zere 37 yaşında. Cumhurbaşkanımızın affı neticesinde geldi. Şu an için genel sağlık durumu kötü değil. Bakım açısından birkaç sıkıntı var. Gereken yapılacaktır. Burası İstanbul Üniversi hastanesi. Buraya gelen hiçbir hasta geri çevrilmez. Gereken açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak" dedi.

Sefa KIDIK, Süleyman KAYA/İSTANBUL,(DHA)