Bilim - Teknoloji XP gitti, tahmin değişti!
Paylaş
XP gitti, tahmin değişti!

Windows XP'nin resmi olarak ölmesi, herhalde en çok bu dev şirketi sevindirdi...

Bir süre önce Intel, içinde bulunduğumuz çeyrek için tahmin edilen geliri, 500 milyon eksik ya da fazla olmak koşuluyla, 13 milyar dolar olarak lanse etmişti. Ancak şimdi bu tahmin değişti; yeni açıklamaya göre beklenen gelir miktarının 13.7 milyar dolar civarında olacağı, bu hesapta 300 milyon dolarlık artı ya da eksi olabileceği beyan edildi. Peki, bu değişim neden gerçekleşti?

Bilindiği üzere Microsoft aradan geçen uzun yılların ardından, Windows XP'ye verdiği desteği durdurdu. Hal böyle olunca Windows XP kullanan birçok firma, sistemlerini yeni donanımlarla değiştirmek durumda kaldı. Kimileri sadece sistem güncellemesine gitmeyi denemiş olsa da nihayetinde birçok firma sıfır sistem toplayarak ofislerini olabildiğince güncelledi. Bu genel değişimi gören Intel de tabii ki durumu fırsat bildi ve piyasaya bol miktarda yonga sürdü.

Her ne kadar bu durum Intel için ziyadesiyle güzel bir gelişme olsa da XP yüzünden yaşanan derin değişikliklerin diğer firmalar üzerindeki etkisini görmeden, Intel'e madalya takmak yanlış olacaktır. Yine de unutmamak lazım ki XP'nin gidişi, OEM piyasasını büyük ölçüde hareketlendirdi.

Resimlerle: En iyi 20 Intel ve AMD işlemci!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı