Bilim - Teknoloji Xbox 360'nın kaderinde ne var
Paylaş
Xbox 360'nın kaderinde ne var

Xbox 360 sahipleri, Xbox One piyasaya çıkınca "üvey evlat" mı olacak? İşte resmi açıklama...

Microsoft, Xbox 360 kullanıcılarını ve potansiyel alıcıları, yeni bir konsol çıkmak üzere olmasına rağmen, bu konsolun zamanının henüz dolmadığına dair ikna etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Microsoft Studios'tan Phil Spencer, orijinal Xbox'tan Xbox 360'a geçişin aksine, firmanın Xbox 360'a "yıllar boyu" sadık kalacağını söyledi. Birleşik Krallık Resmî Xbox Dergisi'ne konuşan Spencer, 8 yıllık konsola olan desteğin aynı şekilde devam ettiğini ve bunu da yeni yazılım ve platform güncellemeleri ile gösterdiklerini belirtti.

Ayrıca Xbox almak için daha iyi bir zaman olmadığını ve Xbox One'ın yakın zamanda çıkacak olmasının oyuncuları 360'tan vazgeçirmemesi gerektiğini söylüyor.

Ürünün daha ne kadar destekleneceği sorulduğunda ise Spencer, "Yıllarca. Son nesil bizim için farklıydı, çok çabuk ilerledik. Bu kez bizi Xbox 360'a adanmış olarak göreceksiniz. Xbox 360'ın mükemmel bir platform olduğunu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi. "Uygulamaları hızlı değiştirmek gibi bazı alanlarda, farklı bir çağda yapıldığını hissettiriyor, ancak fiyat noktasında ve içerik kütüphanesi konusunda, kesin sayılara sahip değilim. Yine de eminim, oyun dünyası tarihinde yaratılmış en büyük kütüphaneye sahip, halen etkili bir durumda yer alıyor. Yani şu an, Xbox 360 ekosistemine girmek için mükemmel bir zaman. Xbox 360, platform konusunda olduğu kadar, içerik olarak da desteklemeye devam edeceğimiz bir cihaz."

Haberin Devamı

Microsoft'un bu konudaki amacı ise, Sony'nin, PS2 ile yakaladığı başarıyı tekrarlamak gibi gözüküyor. 2006'da PS3'ün çıkmasının ardından PS2 için yıllar boyunca oyun üretilmeye devam edildi. Bu üretilen oyunların arasında ise bir kısmı en iyi oyunların arasında yer alıyor. Sony bu yılın ocak ayında sistemi "emekliye ayırmış" olmasına rağmen, EA sports 6 aylık Nintendo Wii U'yu bırakmasına rağmen FIFA 14'ün PS2 için de üretileceğini açıkladı.

Peki biz 2020'de Xbox 360 oyunları hakkında konuşmaya devam ediyor olacak mıyız? Bunu ancak zaman gösterecek...

Resimlerle: En iyi 10 Xbox 360 oyunu!

Kaynak: CHIP Online