Bilim - Teknoloji Windows XP yine şaşırttı!
Paylaş
Windows XP yine şaşırttı!

Windows XP'den gelen yeni haberler, başta Microsoft olmak üzere herkesi şaşırtmaya devam ediyor!

Windows XP'nin iş yerlerindeki kullanım oranı, yeni bir rapora göre hala oldukça yüksek.

BetaNews'un Bitdefender'ın araştırmasını kaynak gösteren raporuna göre dünya çapında son üç aydır küçük ve orta boyutlu tüm şirketlerin neredeyse yüzde 19'u, Windows XP'yi aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Rapor, bu şirketlerin çoğunun güvenlik açıkları konusuna hiç aldırış etmediğini gösteriyor.

Bitdefender'ın baş güvenlik stratejisti Catalin Cosoi, Windows XP'nin kullanılmaya devam edilmesinde Microsoft'un destek süresinin sonrasında yayınladığı güvenlik yamasının etkisinin olabileceğini söylüyor. Cosoi'ye göre kurumların bu duruma güvenmemesi, Windows XP'den yeni bir işletim sistemine geçişi mutlaka gerçekleştirmeleri gerekiyor.

5.000 küçük ve orta ölçekli şirket üzerinde gerçekleştirilen araştırma, yüzde 18.7'nin hala Windows XP'yi kullandığını ortaya çıkarmış. Büyük çoğunluğun kullandığı işletim sistemi ise yüzde 53.4 ile Windows 7 Professional (Windows 7 Professional'ın 2020'ye kadar destek süresi bulunuyor). Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 8.1'i kullananların sayısı ise azınlıkta.

Bitdefender, Windows XP'yi destekleyen antivirüs firmaları arasında bulunuyor. Bu yüzden firma, raporuyla biraz da kendiyle çelişmiş gibi görünüyor.

Resimlerle: Zorin OS: İster Windows 7, ister XP gibi Linux

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı