Bilim - Teknoloji WhatsApp'ın son görülme özelliği Instagram'da
Paylaş
WhatsApp'ın son görülme özelliği Instagram'da

Instagram'ın son güncellemesinde WhatsApp'ın son görülme özelliği yer alıyor. Instagram bunun dışında iki yeniliğin daha test aşamasında olduğunu duyurdu

Instagram’ın son güncellemesini yükleyenlerde çıkan 'son görülme' özelliğini direkt mesaj bölümünde görebiliyorsunuz.

Direkt mesaj bölümünü açtığınızda daha önce sohbet ettiğiniz insanlarla olan konuşmalar karşımıza çıkıyor. Kişilerin altında ise o kişinin ne zaman aktif olduğunu görebiliyorsunuz.


ÖZELLİĞİ İSTEĞE GÖRE KAPATABİLİRSİNİZ

Instagram'ın yeni özelliği tıpkı WhatsApp’taki gibi işliyor. olduğu gibi işliyor. İsterseniz aktiflik ve pasiflik durumunuzu arkadaşlarınızdan gizleyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar bölümünü açıp “hareket durumunu göster” özelliğini kapatmanız gerekiyor. Bu seçeneği işaretlerseniz arkadaşlarınızın son görülme bilgilerine erişemeyeeğinizi de belirtelim.

WhatsApp'a bu özellik ilk geldiğinde kullanıcılar yoğun tepki göstermişti. Şimdi Instagram kullanıcılarının da ne tepki vereceği merak konusu oldu.


İKİ YENİLİK DAHA TEST AŞAMASINDA


Henüz test aşamasında olan bu özellikle bir kullanıcının hikayesinden alınan ekran görüntüsü karşı tarafa bildirim olarak gidecek.

Özel mesajlarda olan bu özellik, Hikayeler için geçerli değildi ancak öyle görünüyor ki Instagram hikayesinin ekran görüntüsü alınan kullanıcıları bu konuda uyaracak.

Test aşamasındaki özellikte şimdilik alınan ilk ekran görüntüsünde kullanıcıya bildirim gitmiyor.

Ancak, ekran görüntüsü alan kullanıcıyı 'bir kez daha ekran görüntüsü alırsa" karşı tarafı bilgilendireceği konusunda uyarıyor.

Öte yandan test edilen bir diğer özellik ise 'Type'.

Bu özellik ile, artık Instagram'da hikaye paylaşırken bir arka plan seçip yazı yazabiliyoruz.




Haberin Devamı