Gündem Vurulup markete sığındı ama...

Vurulup markete sığındı ama...

Paylaş
Vurulup markete sığındı ama...

Yurttan kaçan genç, sokaktaki silahlı kavgada yaralanınca bir markete sığındı ama kurtarılamadı

Konya'da 24 yaşındaki Ahmet Aktaş, aynı yaştaki arkadaşı Gökhan Kökçük arasında alacak meselesi yüzünden çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Aktaş ve Kökçük, birbirlerine pompalı tüfeklerle ateş açerken, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu'ndan 15 gün önce kaçan ve polis tarafından aranan 15 yaşındaki Mustafa Özden ile o sırada yoldan geçen Aynur ve Ahmet Gençoğlu çifti ile kızları Fatmanur yaralandı. Kanlar içinde markete sığınan Mustafa Özden, hastaneye kaldırılmak istenirken yolda yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Olay, saat 22.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Sahipata Mahallesi Mimar Kelük Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Ahmet Aktaş, yanında 19 yaşındaki H.K. ve 17 yaşındaki H.P ile birlikte, arkadaşı Gökhan Kökçük'le buluşmaya gitti. Kökçük de 15 gün önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan Mustafa Özden'i yanını alıp buluşma yerine gitti.

'BABANA HAYAT KADINI BULDUM'
Geldikleri ayrı ayrı otomobillerle Mimar Kelük Sokak'ta buluşan Ahmet Aktaş, Gökhan Kökçük'e, “Babana hayat kadını buldum. Bu yüzden borçlandım. Borcunuzu ödeyin” dedi. Bunun üzerine Aktaş ve Kökçük, tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Aktaş ve Kökçük, otomobillerinde bulunan ruhsatsız pompalı tüfeklerini alarak birbirlerine ateş açmaya başladı. Açılan ateş sırasında Kökçük'ün yanında bulunan yurttan kaçan ve polis tarafından aranan Mustafa Özden ile bir yakınlarından evlerine dönen 49 yaşındaki Ahmet Gençoğlu, eşi 43 yaşındaki Aynur Gençoğlu ve kızları 20 yaşındaki Fatmanur Gençoğlu vücuklarına isabet eden saçmalarla yaralandı.

Haberin Devamı

HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Mustafa Özden, canını kurtarmak için olay yerinin karşısındaki bir markete sığındı. Markete girdikten sonra ne yapacağını şaşıran, ardından yere yığılan ve aşırı kan kaybeden Özden, çağrılan ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Özden'in marketteki son görüntüleri ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

Sağ kolundan yaralanan Ahmet Gençoğlu ile yüzünden yaralanan eşi Aynur Gençoğlu ve başından yaralanan kızı Fatmanur Gençoğlu, otomobille Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Fatmanur Gençoğlu'nun sağlık durumunun ciddiyetini korduğu bildirildi.

Polis, 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya karışan Ahmet Aktaş, Gökhan Kökçük, H.K. ve H.P.'yi yakalayıp gözaltına aldı. 4 şüpheli, sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilecek.

Mücahit YURTSEVEN/KONYA, (DHA)