Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücut belirti verir
HABERİ PAYLAŞ

Vücut belirti verir

Haberin Devamı

Vücuttaki belirtileri iyi gözlemleyin. Örneğin; sık tuvalete gitmek, stres ve ayakları üşütmek gibi sebeplere bağlı olabilirken şeker hastalığı ya da idrar yollarında iltihap veya taşın da sinyallerini veriyor olabilir.

SORU: Neden sabahları ereksiyon olmuyorum?

22 yaşındayım. 1 yıldır sabahları ereksiyon olmuyorum. Eskiden böyle değildi. Bu bir sorun mu? Herhangi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi?

CEVAP

Sabah ereksiyonlarına sık rastlanmasının sebepleri sabahları hormon seviyelerini yüksek olması, vücudun dinlenmiş olması ve gece mesanede biriken idrarın idrar kesesini iyice gererek penisten uzaklaşmaya çalışan kanın geçtiği toplar damar sistemine baskı yapması sonucu penisteki basıncın artmasına destek vermesidir.

Sabah ereksiyonlarınız olmamasına cinsel istek azalması, cinsel faaliyette bulunamama gibi unsurlar da eklendiği taktirde bir üroloji-androloji uzmanı ile görüşmenizde fayda vardır. Bu olay hormon dengelerinde değişmeden psikolojik depresyona dek çok değişik fiziki ve psikojenik nedenlerden kaynaklanabilir.

SORU: Çok sık tuvalete gidiyorum, neden?

25 yaşındayım. Ben çok sık tuvalete gidiyorum. Bugüne kadar hiç cinsel ilişkiye girmedim. Bu bir sorun mu?

CEVAP

Sık tuvalete gitmenin birçok değişik nedeni olabilir. Bunların arasında idrar üretimini arttıran şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklar, idrar yollarının herhangi bir yerinde olan iltihap, tahriş, taş gibi nedenler veya dış idrar yolundaki darlık ve diğer sebepler sayılabilir. Çoğu zaman stres nedeni ile de sık idrara gitme durumu ortaya çıkabilir. Ayrıca ayaklar üşütüldüğünde de mesanenin içini döşeyen tabakada ödem ortaya çıkarak mesaneyi hassaslaştırıp sık idrara çıkmaya neden olabilir.

Önlem almaya çalışın Sık idrara çıkma belirgin bir hal aldığı taktirde öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmak ve idrar tahlilinden başlayarak önerilen tahlilleri yaptırmak gereklidir. Bazı ciddi rahatsızlıkların da bu gibi basit görünen belirtilerle ortaya çıktığı göz önünde bulundurulmalı, hastalıkları ortaya çıktıktan ve ilerledikten sonra tedavi etmek yerine mümkünse hasta olmayı engelleyici önlemler almalı veya hastalığı en kısa zamanda ortadan kaldıracak önlemlere başvurmalıyız.

SORU: 6 aydır ağrı geçmiyor

22 yaşındayım. Sol yumurtamın üst tarafındaki şişkin taraf ezilmiş. 6 ay geçti ama ağrıyor. Şimdi de sprem sayısı azaldı, suyu arttı ama beyaz, koyu olan tarafı azaladı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Menideki sperme ait değişiklikleri göz ile görebilmek ve bu durumdan çeşitli neticeler çıkartmak çok yanıltıcı bir durumdur. Bu şekilde herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Androloji konusunda çalışan bölümü olan laboratuvarda spermiyogram tahlili yaptırmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder