Ekonomi Volvo elektrikli araçları geleceğin yatırımı olarak görüyor

Volvo elektrikli araçları geleceğin yatırımı olarak görüyor

Paylaş
Volvo elektrikli araçları geleceğin yatırımı olarak görüyor

Ünlü otomobil üreticisi Volvo, yakın zamanda aldığı karar ile elektrikli otomobil modellerini Polestar markası adı altında toplamaya karar vermişti. Son yapılan tanıtımda yeni modellerin geleceğini ve Çin sınırlarında üretim merkezi kurulacağını açıkladı

Otomotiv devi elektrikli araçlar konusunda piyasada olan büyümeyi ön planda tutarak yeni modellerini üretmek için Çin sınırlarında bir üretim merkezi kurma kararı aldı. Polestar Production Centre (Polestar Üretim Merkezi) adını alacak tesis, Çin’in Çengdu şehrinde üretim yapacak. Fabrika 2018 yılının ortalarında üretime başlayacak şekilde planlanıyor. Tesis dahilinde üretilecek haftalık araç sayısı 500 adet olarak planlanmış.

Yeni üretim merkezinin Polestar markasının hayata geçmesi ve kullanıcıya ulaşması konusunda en önemli adım olduğunu vurgulayan Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, çevreci ve teknik açıdan oldukça modern bir tesis olması yönünden de firmanın yenilikçi anlayışını kullanıcılara göstereceğini söylüyor.

Volvo, Polestar markasını elektrikli araç üreticisi olarak lanse etse bile markanın ilk ürünü Polestar 1, hibrit versiyonla piyasada bulunmuştu. Firma sonraki model Polestar 2’nin tamamen elektrikli bir araç halinde olacağını, Polestar 3‘ün de tamamen elektrikli SUV modeliyle piyasada yer alacağını vurguladı.

Diyanet: Bitcoin Dinen Uygun Değil

Haberin Devamı