Ekonomi Volkswagen Golf 1.5 TSI MEHV görücüye çıktı

Volkswagen Golf 1.5 TSI MEHV görücüye çıktı

Paylaş
Volkswagen Golf 1.5 TSI MEHV görücüye çıktı

Volkswagen Golf 1.5 TSI MEHV, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde yaygınlaşması muhtemel yeni 48V elektrik sistemleri ile donatılmış prototiplerdir

Volkswagen‘in 48V hafif hibrid teknolojisi hala üretimden birkaç yıl uzakta. Ancak bu teknoloji ile donatılmış bir protatip olan Volkswagen Golf 1.5 TSI MEHV bu teknolojiyi büyük ölçüde gözler önüne seriyor. 48V sistemi basit, esas olarak tam bir hibrid yada plug-in hibrid’ten farklı çalışırlar. Yani düşük voltajda çalışırlar ve bu üretim maliyetini düşürür ve üretimi kolaylaştırır.

Bu sistem normal 12V marj jeneratörü (BISG) ve 48V lityum iyon pillerden oluşur. 12V pil otomobilin standart elektrik ihtiyacını karşılamak içindir ve 48V sistemden şarj edilir. BISG, araç yavaşlarken veya fren yaparken ivme kazanabilir ve kazandığı enerjiyi lityum iyon pilinde saklayabilir.

Volkswagen‘in, Golf MEHV ve Golf MEHV Plus olmak üzere iki prototipi mevcut. Birincisi 8 beygir BISG ve tamamen yeni DQ381 yedi vitesli DSG otomatik şanzıman ile donatılmış 148 beygir gücünde 1.5 litrelik turboşarjlı benzinli motorla çalışan, ön tekerlekten çekişli Golf MEHV. MEHV Plus‘ın ön dingili süren ek 34 beygir gücünde elektrikli motoru mevcut. İkinci motor arka aksı çalıştırmak içinde kullanılabilir. Böylece araç yarı zamanlı dört tekerden çekiş sağlar. Bu yeni sistemde arka tekerleklere verilen tork, motor tahrikli dört tekerden çekiş sisteminden daha az. Ancak yine de arazide iyi yol bir yol tutuşu sağlıyor. VW mühendisleri bunun yolda viraj dengesini iyileştirmek için kullanılabileceğini söylüyor.

MHEV, araca tam olarak entegre edilmiş ve üretime hemen hemen tamamıyla hazır durumda. Bu teknolojide güç dağıtımı pürüzsüz ve doğrusal. Normal bir golf ile arasındaki temel fark, vites kutusunun motor ile ayrılması. Bu yakıt tasarrufu sağlamak için kontağın kapanmasına olanak tanıyor. Mühendislere göre MHEV Plus, daha belirgin bir prototip çünkü standart MEHV‘e göre daha fazla yakıt ekonomisi kazandıracağı düşünülüyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, iyi bir fiyata alınan Golf MEHV yada MEHV Plus, standart içten yanmalı motorlu otomobillerden çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Şener Şen Facebook’a katıldı!

Haberin Devamı