Spor Volkan'a 2 milyon TL'lik gol

Volkan'a 2 milyon TL'lik gol

Paylaş
Volkan'a 2 milyon TL'lik gol

Demirel, banka hesabından kendisinin bilgi ve rızası dışında işlem yaparak 1 milyon 489 bin 686 TL ve 300 bin dolarını zimmetine geçirdiği" iddia edilen banka müdürü sanık Caner Balta'dan şikayetçi olduğunu söyledi

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu 23 kişinin ve 8 şirketin hesaplarındaki paraları zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürü Caner Balta'nında aralarında bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Caner Balta ile tutuksuz sanıklar Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm katıldı. Duruşmaya ayrıca Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu 14 şikayetçi hazır bulundu.

Duruşmada ilk kez ifade veren Volkan Demirel şikayetçi olduğunu belirterek, profesyonel futbolcu olduğu için özel işlerine yeteri kadar zaman ayıramadığını söyledi.

Demirel, sanık Caner Balta'nın şube müdürü olduğu bankada hesabının olduğunu ifade ederek, Caner Balta ile arkadaş olduklarını, ailece görüştüklerini ve kendisine güvendiğini anlattı.

VOLKAN DEMİREL : "BANKA MÜDÜRÜNE TELEFON İLE TALİMAT VERİYORDUM"

Demirel, bankaya gitmeden bazı banka işlemlerini halletmek için sanık Caner Balta'ya telefonla talimat verdiğini söyleyerek, "Telefon ile talimat veriyordum. Talimat verdiğim işlemleri daha sonra bankaya giderek imzalıyordum" dedi.

Demirel, " Bu nedenle imzamı taşıyan belgelere ve işlemlere herhangi bir itirazım yoktur. Daha sonra banka müdürlüğü'nde değişiklik oldu. Beni tekrar çağırdılar. Birtakım işlemler gösterdiler. İşlemlerde, hesabımdan rızam olmadan başka kişilere para transfer edilmiş, başka kişilerin hesaplarından da benim hesabıma para gelmiş. Bu işlemlerin hiçbirine onayım yoktur" dedi.

"SANIKTAN ŞİKÂYETÇİYİM"

Olaydan sonra hesaplarını incelemek için bankaya gittiğini söyleyen Demirel, “Kendi hesaplarımı baştan aşağıya inceledim. Benim rızam ile yapılmış işlemleri teker teker tespit ettim ve bunları söyledim. Benim hesabımı kullanarak rızam olmadan işlemler yapılmış olması sebebiyle sanıktan şikâyetçiyim" diye konuştu.

"BURADA OLMAK ZORUMA GİDİYOR"

Olaylarla ilgili ilgili basında da haberler çıktığını söyleyen Volkan Demirel, mahkeme heyetine "Burada olmak zoruma gidiyor" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu da, "Sanık değilsiniz bu davada, gelmeniz gayet doğal" demesi üzerine "Olsun efendim" yanıtını verdi. 522 gündür tutuklu bulunan Caner Balta’nın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, henüz ifade vermeyen tanık ve mağdurların dinlenebilmesi için duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu 23 kişi ve 8 şirketin hesaplarından toplam 11 milyon 572 bin 130 lira, 2 milyon 288 bin 229 Dolar ve 489 bin 450 Euro zimmetine geçirdiği iddia edilen banka müdürü Caner Balta'nın 21 yıla kadar hapis istendi.

İddianamede, hesaplarından bilgi ve rızası dışında giriş çıkış işlemleri yapılarak toplam 1 milyon 489 bin 686 lira ve 300 bin dolar eksildiğini fark eden Volkan Demirel şikayetçi oldu. Bunun üzerine ilgili bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı ve BDDK Denetim 1. Daire Başkanlığı'nca yapılan soruşturma kapsamında hazırlanan raporda, Volkan Demirel'in uzun süredir arkadaş olduğu ve güvendiği banka müdürü şüpheli Caner Balta aracılığıyla bankaya gitmeden işlemlerini gerçekleştirdiği belirtildi.

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı uzmanlarının incelemesinde sadece 5 dekontta yer alan imzanın Volkan Demirel'e ait olduğu, 24 ayrı dekontta ise imzanın Caner Balta tarafından taklit edilerek atıldığı belirlendi.

Hazırlanan raporlarda Müdür Caner Balta'nın ayrıca birlikte hareket ettiği şüpheliler Yener Balta, Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm'ün hesaplarına para aktararak Volkan Demirel gibi yakın ilişki içinde bulunduğu 23 ayrı mudi ve 8 ayrı şirketin hesabından benzer şekilde para transferlerinde bulunduğu belirlendi.

Bu yöntemle Caner Balta'nın toplam 11 milyon 572 bin 130 TL, 2 milyon 288 bin 229 dolar ve 489 bin 450 euro kendisi ve diğer şüpheliler yararına zimmetine geçirdiği iddia edildi.

BANKA MÜDÜRÜNÜN 21 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Caner Balta hakkında "zincirleme şekilde nitelikli zimmet" suçlarından 15 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede yer alan diğer şüpheliler Yener Balta, Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm hakkında ise suça katılmaktan 7 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Serpil KIRKESER/(DHA)

2

Haberin Devamı