Gündem Viranşehir'de gergin gece

Viranşehir'de gergin gece

Paylaş
Viranşehir'de gergin gece

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup PKK sempatizanı korsan gösteri düzenledi

Akşam saatlerinde toplanan çoğunluğu çocuk yaştaki yaklaşık 100 kişilik kalabalık, PKK elebaşı Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişini protesto etmek için saat 20.00 sıralarında ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Haberin Devamı

PKK ve Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyen kalabalık, zaman zaman yolda lastik ve tahtalarla oluşturdukları barikatları ateşe vererek yaklaşık 2 kilometre ilerledi.

Saat 20.30 sıralarında Viranşehir Kaymakamlığı'nın da bulunduğu Karacadağ Caddesi'ne ulaşan kalabalık, burada daha önceden önlem alan polislerle karşı karşıya geldi.

Polislere taş ve molotof kokteyli atan göstericiler çöp konteynerlerini devirdiği caddede taş, tahta ve lastiklerle barikat kurdu. Polisin bir süre müdahale etmediği kalabalık, daha sonra oluşturduğu barikatı ateşe verip, PKK ve elebaşı Öcalan lehine slogan atmayı sürdürdü.

Kaymakamlık binasına yaklaşık 500 metre mesafede önlem alan polisler, kendilerine taş ve molotof kokteyli atan kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Müdahale ile ara sokaklara dağılıp, birkaç dakika sonra yeniden cadde üzerinde toplanan göstericiler, bu kez polise havai fişek ile saldırdı. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler, gecenin de karanlığından yararlanarak kaçtı.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir saat süren korsan gösterinin ardından cadde üzerinde inceleme yapan polis, kaçan göstericilere ulaşamazken yoldan geçen şüpheli kişilerin kimliklerini kontrol edip, üst aramasından geçirdi.

Yaşananların ardından barikatlarla kapatılan yol temizlenerek ulaşıma açılırken, polis olası korsan gösterilere karşın ilçede güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

(DHA)