Gündem İstanbul'u çok korkuttu

İstanbul'u çok korkuttu

Paylaş
İstanbul'u çok korkuttu

42 ton yükle Atatürk Havalimanı'ndan havalanan kargo uçağı, patlama sesi ve alev uzamasıyla panik yarattı

42 ton yükle İstanbul-Köln seferini yapan MNG Havayolları’na ait Airbus A300B4 tipi kargo uçağı, dün saat 17.38’de Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Uçak havalandıktan hemen sonra sağ motorunda patlama sesiyle birlikte alev uzaması meydana geldi.

Uçuş ekibi hemen geri dönüş kararı alarak, durumu Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne bildirdi. Motordaki alev uzaması yerdeki bazı vatandaşlarca da görülünce 155 Polis İmdat’a “Uçaktan alevler çıkıyor, uçak yanıyor” ihbarları yağdı.

YAKITINI DENİZE BOŞALTTI

Haberin Devamı

İhbarlar Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerine iletildi. Ağırlığı iniş limitlerinin üzerinde olması nedeniyle uçak yakıtını Marmara Denizi’ne boşalttıktan sonra saat 18.10’da Atatürk Havalimanı indi. Havalimanı itfaiyesi, olası bir tehlikeye karşı uçağı hangar önüne kadar izledi.

OBA’DAN ZORUNLU İNİŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da kullandığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait VIP yolcu taşınmasında kullanılan OBA helikopteri, dün sis nedeniyle acil indi. Ankara’da bir İlköğretim Okulu’nun bahçesine inen helikopter, hava şartlarının iyileşmesinin ardından yeniden havalandı.

İbrahim YILDIZ / DHA