Ekonomi İmece usulü 'ar-ge'ye büyük destek geliyor

İmece usulü 'ar-ge'ye büyük destek geliyor

Paylaş
İmece usulü 'ar-ge'ye büyük destek geliyor

50 kişi çalıştırma şartı olduğu için ar-ge merkezi kuramayan küçük işletmelere destek geliyor

Vergi teşviği olacak

Sanayi Bakanlığı, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) bir araya gelerek, araştırma-geliştirme (ar-ge) merkezi kurmaları için kesenin ağzını açıyor.

Ar-ge için bir araya gelen KOBİ’lere Gelir Vergisi indiriminden, SSK prim desteğine kadar kapsamlı bir teşvik paketi oluşturulacak.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bürokratlarına bu konuda çalışma başlatmaları için talimat verdi.

Ortak merkezler kurulacak

Bir grup gazeteci ile sohbet eden Nihat Ergün, 50’den fazla istihdam sağlama şartının bulunması nedeniyle ar-ge merkezi kuramayan KOBİ’lerin birleşerek, ortak bir ar-ge merkezi kurabilmeleriyle ilgili düzenlemeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Nihat Ergün, bu konuda hangi teşviklerin verilebileceği konusundaki ayrıntıların, bürokratların çalışmasının ardından netleşeceğini belirtti.

76 şirket başvurdu

Ürünlerin formül ve marka değerlerinin, tüm değerlerin önüne geçtiğine dikkat çeken Ergün, “Türkiye bu gelişime ihtiyaç duymaktadır.

Halen yüzde 1 olan milli gelir içindeki ar-ge harcamaları payını, 2013 yılında yüzde 2’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Nihat Ergün, ar-ge yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili yasanın çıkmasından sonra, teşvikten yararlanmak için 76 firmanın başvurduğunu söyledi.

64 şirket yetki aldı

Bunlardan 64’üne ar-ge merkezi kurma belgesi verildiğini söyleyen Ergün, bu merkezlerde 13 bin ar-ge elemanı çalıştığını kaydetti.

Destekten yararlanmak için 50’den fazla eleman çalıştırma şartı bulunduğunu söyleyen Ergün, “Küçük işletmeler desteklerden yararlanamıyor. Onların birleşerek ar-ge merkezi kurmaları ve bu şekilde teşviklerden yararlanmaları için yasa çıkaracağız” dedi.

2

Haberin Devamı