Ekonomi Yeni Qashqai yola çıktı

Yeni Qashqai yola çıktı

Paylaş
Yeni Qashqai yola çıktı

Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, Qashqai modelinin yenilendiğini, yıl sonuna 7 bin Qashqai satmayı hedeflediklerini söyledi

HEDEF YÜZDE 2 PAY

Haberin Devamı

Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, yıl sonuna kadar 7 bin Qashqai satmayı hedeflediklerini belirterek, Qashqai’nin haziran taleplerinin şimdiden dolduğunu bildirdi.

Sancaktaroğlu, 2010’da toplam otomotiv pazarının 500 bin adetlere doğru gittiğini, bu pazarda Nissan olarak hedeflerinin yüzde 2 pay olduğunu kaydetti.

Sancaktaroğlu, 2008-2009 karşılaştırıldığında Nissan’ın binek araç satışında yüzde 39 büyüdüğünü, bu büyümede en önemli etkenin Qashqai olduğunu söyledi.

DÜNYADA 510 BİN SATTI

Yenilenen Nissan Qashqai’nin basın toplantısında konuşan İlkim Sancaktaroğlu, Qashqai’nin başlangıcından bugüne 6 bin 800 adet satış gerçekleştirerek kendi ismiyle anılan segmentindeki liderliğini kanıtladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Sancaktaroğlu, “Nissan Qashqai 2009 yılını 3 bin 800 adetlik satış rakamı ve yüzde 15.11’lik pazar payı ile SUV segmentinin lideri konumunda kapattı. Qashqai şu ana dek tüm dünyada 510 bin adet araç satışı gerçekleştirdi ki, bu yeni bir model için çok büyük bir başarı” dedi.

45 BİN 990 LİRADAN BAŞLIYOR

Yeni Qashqai’nin ön görünümünde yapılan değişiklikle far, kaput ve tampon çizgileri daha keskin hatlara kavuşturularak, dinamik görünümü artırıldı. Yeni Qashqai’de 4x2 1.6 litre benzinli, 4x2 1.5 litre dCi ve 4x4 2.0 litre dCi motor seçenekleri bulunuyor. ,Otomatik vites seçeneği ise Auto 4WD 2.0lt dCi versiyonunda standart olarak bulunuyor. Yeni Qashqai, 45 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.