Gündem Gebze'de 27 eve fuhuş baskını

Gebze'de 27 eve fuhuş baskını

Paylaş
Gebze'de 27 eve fuhuş baskını

Gebze'de 27 eve fuhuş baskını

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Mutlukent ile Yenikent semtlerinde düzenlenen fuhuş operasyonunda 34'ü kadın 52 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alının kadınlardan büyük bölümünün yabancı uyruklu olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

İhbarları değerlendiren Asayiş Şube ekipleri, Mutlukent ve Yenikent semtlerindeki bazı dairelerde fuhuş yapıldığını belirledi. Polis saat 05.00 sıralarında bu 27 eve eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda para karşılığı fuhuş yaptığı öne sürülen 34 hayat kadın ile aracılık yapan ve yer temin eden 18 erkek gözaltına alındı. Kadınlarının 28'inin Özbekistan, Azerbaycan ve Türkmenistan uyruklu olduğu belirtildi. Kadınlara aracılık yapan şüphelilerden birinin de Azeri olduğu bildirildi. Yabancı uyruklu F.T., Z.D. ve D.A ile Türk vatandaşı A.T. adlı hayat kadınlarının elebaşı olduğu belirtilen fuhuş çetesinde yer alanlar arasında öğretmen ve hemşirelerin de bulunduğu belirtildi. Özbekistan, Azerbaycan ve Türkmenistan'dan Türkiye’ye gelen hayat kadınlarının burada göstermelik evlilik yaparak Türk vatandaşlığı elde ettikleri ve daha sonra da evlendiği kişiler aracılığıyla fuhuş yaptıkları da anlaşıldı.

Haberin Devamı

Polisin gözaltına aldığı şüphelilerden A.T. adlı kadın satıcısının 2 oğlunun da aracılık yapıp müşteri bulduğu, bazı hayat kadınlarının da çok para kazanmaları nedeniyle yurt dışından kızları ve akrabalarını da getirttiği belirtildi.

Gözaltına alınan 52 şüpheli, insan ticareti, örgütlü olarak fuhuş yapmak, fuhuşa yer temin etmek ve aracılık yapmak suçlarından Gebze adliyesine sevk edildi.

Mesut IŞIK/ GEBZE(Kocaeli), (DHA)