Ekonomi Hayvancılığa faizsiz kredi

Hayvancılığa faizsiz kredi

Paylaş
Hayvancılığa faizsiz kredi

Tarım Bakanlığı, hayvancılık yapacak girişimcilere sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi veriyor

34 bin kişiye iş imkanı

Haberin Devamı

Tarım Bakanlığı, 1 Ağustos’tan itibaren girişimcilere sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi vermeye başladı. Bakanlığın açıklamasında, projeyle 34 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanırken, ülke ekonomisine yıllık 4 milyar 858 milyon 200 bin liralık katkı yapılacağı belirtildi. Açıklamaya göre, projenin ‘yatırım kredileri’, ahır, ağıl yapma, süt sağım tesisi kurma ve hayvan alımını kapsayacak.

7.5 milyona bin hayvan

Uygulama ile süt sığırcılığı, damızlık sığırı, koyun-keçi, manda yetiştiriciliğine sıfır faizli kredi verilecek. Geri ödemesi yedi yılda yapılacak kredinin limiti 7.5 milyon lira olacak.

En üst limitten kullanıldığında kredi ile 1000 baş damızlık hayvan alınabilecek. Projenin sıfır faizli işletme kredisi büyükbaş besi hayvancılığını kapsıyor. Projeyle et üretiminin artırılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Yıllık 260 bin ton ilave et

Büyükbaş besi hayvanı alımı ve yem temininde kullandırılacak kredi ise iki yılda geri ödenecek. Üst limiti 3 milyon lira olan bu kredi ile 1000 besi hayvanı beslenebilecek.

İlk yıl için 100 bin baş damızlık sığır manda, 2 milyon baş damızlık koyun-keçi ve 600 bin baş besi sığırı alımının hedeflendiği proje ile bir yılda 525 bin ton ilave süt üretimi, 260 bin ton ilave et üretimi sağlanacak.

‘Hayvancılık ileri gidiyor’

Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker isteyenlerin Ziraat Bankası şubeleri ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürlükleri’ne başvurabileceğini belirterek şöyle konuştu: “Cumhuriyet tarihinde böyle bir proje hayata geçmemiş. GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) illerinde hayvancılık yapacaklara ayrıca yüzde 40’ı hibe getirdik. Türkiye’de hayvancılık geriye gitmiyor, ileriye gidiyor” dedi.