Siyaset Egemen Bağış'tan kavga çıkaracak sözler
Paylaş
Egemen Bağış'tan kavga çıkaracak sözler

Egemen Bağış'tan kavga çıkaracak sözler

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, MHP yönetiminin Ani Harabelerinde cuma namazı kılmasının olumlu bir başlangıç olduğunu, ancak onların bu namazın devamında Kur’an-ı Kerim’deki Maun suresini de okumaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Bağış, MHP lideri Devlet Bahçeli ve bir grup MHP’linin Kars’taki Ani Harabelerinde cuma namazı kılmasıyla ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine şunları söyledi:

"MHP yönetiminin namaz kılması, dua etmesi olumlu bir gelişme, iyi bir başlangıç. Hazır başlamışken kendilerine tavsiye ederim, Maun suresini de okusunlar. Orada dikkat etmeleri gereken bazı uyarılar var."

Diyanet İşleri BaşkanlığI'nın internet sitesinde Maun suresi şu şekilde açıklanıyor.

"Gördün mü o hesap ve ceza gününü yalanlayanı!
İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir.
Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki,
Onlar namazlarını ciddiye almazlar.
Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar.
Ufacık bir yardıma bile engel olurlar."

Haberin Devamı

BAHÇELİ YANIT VERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye-Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı’nda bir basın mensubunun, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Ani Harabeleri’nde Cuma namazı kılınması ile ilgili olarak, "MHP’ye Maun suresini okumalarını öneriyoruz" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine, "O önce Amerikan vatandaşlığından Türk vatandaşlığına geçsin. AKP içerisinde Amerikalı bakan olmaktan vazgeçsin" yanıtını verdi.

"KILINAN NAMAZ, BU MİLLETİN BİRLİĞİNE KARŞI GELİŞTİRİLEN KÜRESEL PROJELERE BİR KARŞILIK OLARAK EDA EDİLDİ"

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ani Harabelerinde cuma namazı kılınması ile ilgili olarak, "Kılınan namaz, bu milletin birliğine karşı geliştirilen küresel projelere bir karşılık olarak eda edildi" dedi.

Şandır, Ani Harabelerindeki Fethiye Camisi’nde cuma namazı kılınmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Anadolu’nun Türkleştiği ilk yerde, Sultan Alparslan gibi Sayın Bahçeli, Türk milletinin birliğine, dirliğine dayalı olarak MHP’nin tek başına iktidar kampanyasını başlatmıştır" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, şöyle konuştu:

"946 yıl sonra burada bir Cuma namazı kılındı. Bunun anlamı ilgililerce doğru anlaşılmalı ve MHP’nin mesajı doğru anlaşılmalı. Biz bu milletin birliğinin
siyasetini yapıyoruz. Kılınan namaz, bu milletin birliğine karşı geliştirilen küresel projelere bir karşılık olarak eda edildi. Sultan Alparslan’ın ilk gün,
ilk ayak bastığı yerde, ilk yaptığı iş olan Cuma namazı kılmayı bir özel anlam olarak burada eda ettik. Bunu herkes doğru değerlendirmeli."

Haberin Devamı