Esra Karayel Piyasalar Amerika'yı izliyor
HABERİ PAYLAŞ

Piyasalar Amerika'yı izliyor

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsada geçen hafta, yurtiçinde enflasyon rakamları etkili oldu. Ayrıca siyasi gelişmeler de izlendi. Haftaya siyasi tansiyonun bir miktar azalmasıyla başlayan endeks, gelen alımlarla yukarı hareket ederek küçük çaplı düzeltme hareketi yaptı.
Hafta ortasında açıklanan şubat ayı enflasyonu, beklentilerin üzerinde gelerek, borsaya tekrar satışları getirdi. Yurtdışında ise Amerika ekonomik verileri ve dış borsaların seyri etkili oldu.
Yunanistan ile ilgili kurtarma paketi, dış borsaları bir miktar rahatlattı. Bu gelişmeler sonucu endeks yükselişle, 52 bin 625’ten kapanış yaptı.

Para piyasalarında şubat ayı enflasyonu etkiliydi. Yurtdışında da Amerika verileri ve Yunanistan ekonomisine yönelik açıklamalar izlendi.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde bileşik faiz, yüksek enflasyon rakamları sonrasında yüzde 9.20’yi test etti. Daha sonra yüzde 9.15 seviyesinden kapandı.
Döviz piyasası: Yunanistan tarafından açıklanan önlemler paketiyle euro’da bir miktar toparlanma oldu. Cuma günü Amerika’da açıklanan olumlu veriler sonrası, dolarda tekrar yükseliş oldu. Dolar 1.5440, euro ise 2.0940’tan kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasalarda bu hafta, yurtiçinde ve Amerika’da açıklanacak ekonomik veriler, trend yönünde etkili olmaya devam edecek. Yurtiçinde yarın, ocak ayına ait sanayi üretim rakamları açıklanacak. Perşembe günü ise cari açık rakamları başta olmak üzere, önemli birtakım ekonomik verilerin açıklanması bekleniyor.
Yatırımcıların, Amerika’daki şubat ayı perakende satışları ile ocak ayı dış ticaret dengesi verilerinin dikkatle takip etmesi, faydalı olabilir. Endekste kısa vadede direnç, 53 binlerde bulunuyor. Bu seviye hacimle kırıldığı takdirde, endeks ilk etapta 54 bin seviyesi test edilebilir.

Para piyasalarında yurtiçinde ve Amerika’da açıklanacak ekonomik veriler takip edilecek. Hazine, mart ayı için geriye kalan 2.9 milyar lira itfası (borç ödemesi) için yarın 8 Eylül 2010 vadeli iskontolu bono ve salı günü de 6 Ağustos 2014 vadeli tahvil ihaleleri gerçekleştirecek.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 9.20-9.15 bandında hareket etmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Dolarda dirençler 1.5500 ve 1.5550, destekler ise 1.5400 ve 1.5350 seviyelerinde bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder