Gündem Vicdansızlar!

Vicdansızlar!

Paylaş
Vicdansızlar!

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde nüfusa kaydını yaptırmadığı 6 yaşındaki kızını dilendiren aile gözaltına alınırken, küçük kız devlet korumasına alındı

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün sabah Ruhi Cöbekoğlu Bulvarı üzerinde kaldırımda dilenen kadını takibe aldı. Polis, kucağındaki kızıyla duygu sömürüsü yaparak halkı kandırdığı gerekçesiyle Hanife Ünal'ı gözaltına aldı.

Hanife Ünal'ın imam nikahı ile yaşadığı Temel K. de evinden alınarak karakola götürüldü. Kimlik sorgulaması sırasında küçük kızın nüfusta kaydının bulunmadığı ortaya çıktı.

Karakolda ifadeleri alınan Hanife Ünal ve Temel K.'ya 62'şer lira para cezası uygulanırken, kızlarının savcılık kararıyla devlet korumasına alınmasına karar verildi.

Karakolda yapılan işlemlerin ardından M.K. adıyla İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde kaydı yapılan küçük kız, daha sonra polisler tarafından anne ve babası eşliğinde İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim edildi.

"UTANILACAK BİR ŞEY YAPMADIM"

Hanife Ünal ile görüntülerini alan basın mensuplarına tepki gösteren Temel K., "Ben utanılacak bir şey yapmadım. Ekmeğim için karımı dilendirdim. Bu bir gerçek ne yapayım, hastayım. Yardım etmiyorlarsa ben de dilenirim" dedi. Hanife Ünal da "Ben ekmek paramı kazandım. Fuhuş yapmadım" diye konuştu.

İlhan ÇETİN/DHA