Spor Vesely ciriti 'altına' fırlattı

Vesely ciriti 'altına' fırlattı

Paylaş
Vesely ciriti 'altına' fırlattı

Sezon lideri Çek atıcı Viteszlav Vesely, hocası Jan Zelezny'nin hiç kazanamadığı Avrupa şampiyonu unvanını elde etti

Çek sporcu Viteszlav Vesely, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ikinci günündeki cirit atma finalinde ülkesine altın madalya getirdi.

Geçen yıl dünya dördüncüsü olan ve bu sezon kariyerinin zirvesi olan 88.11'i atan Vesely, elemede sıkıntı yaşadığı ciritin finalinde ikinci hakkındaki 83.72 ile şampiyonluğa ulaştı.

Altı geçerli atış yapan Vesely, beşinci denemesinde de ciriti 83.51'e sapladı. Yarışmanın sürprizi, 20 yaşındaki Valeri Iordan oldu. Elemede 82.32 ile bir buçuk metre geliştirdiği en iyisini, finalde ilk atışında 83.23'e çıkaran Rus sporcu, Vesely'nin arkasında ikinciliği aldı.

Fin Ari Mannio ise, ülkesinin geleneğini sürdürerek ev sahibine bronzu getirdi. 82.63 atan Mannio'nun bronzu, Finlandiya'nın şampiyonadaki 14'üncü cirit madalyası oldu.

Olimpiyat şampiyonu Andreas Thorkildsen, 81.55 ile başladığı finalde üçüncü haklar sonrası sakatlık nedeniyle çekilirken, eski dünya şampiyonu Fin atıcı Tero Pitkamaeki 74.89 ile ancak 11'inci olabildi.

Şampiyona başlarken cirit atmanın favorileri arasında olan Fatih Avan, elemede 78.31'lik atışıyla finalin dışında kalmıştı.

atletizmdunyasi.com

Haberin Devamı