Ekonomi Vergi affı yasallaştı! İşte bilmeniz gereken tüm detaylar

Vergi affı yasallaştı! İşte bilmeniz gereken tüm detaylar

Paylaş
Vergi affı yasallaştı! İşte bilmeniz gereken tüm detaylar

Vergi ve prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun teklifi Meclis’ten geçti. 31 Mart 2017’ye kadar olan borçlar yeniden yapılandırılabilecek

İKİNCİ ŞANS GELDİ


Daha önceki yapılandırmaya başvurmayanlara ikinci şans geldi. Bazı kamu alacaklarını yeniden yapılandıran kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, 31 Mart 2017 dikkate alınarak belirlenen gümrük vergileri, vergi cezaları, idari para cezaları, sigorta ve işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin faiz ve zam yapılandırma kapsamına alınıyor.


2 MİLYON ARAÇ HURDA


Elektronik ortamda yapılan tebligat, muhatabın elektronik posta adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacak. 2.1 milyon araç hurdaya çıkarılacak, 20 yaş üstü araçların vergi borçları silinecek. Düzenleme, 355 bini kamyon, kamyonet ve çekici, 100 bini minibüs, otobüs ve panelvan, 1.6 milyonu da otomobil, arazi taşıtı ve motosiklet olan 2.1 milyon aracı ilgilendiriyor.


TARİHLERE DİKKAT


Model yılı 1997 ya da daha eski olan motorlu taşıtlarını yasa yürürlüğe girdikten sonra 31 Aralık 2018’e kadar hurdaya çıkaranların vergi cezaları ile 31 Aralık 2016’ya kadar kesilen idari para cezaları silinecek. Taşıt sahipleri araçlarını kayıt ve tescillerinin silinmesi ve hurdaya çıkarılması için il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine bedelsiz teslim edilebilecek.



Haberin Devamı