Dünya Ve Mübarek tahliye edildi...

Ve Mübarek tahliye edildi...

Paylaş
Ve Mübarek tahliye edildi...

Mısır'ın 2011 devriminde koltuğundan olan cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, iki yıllık tutukluluk süresinin ardından serbest kaldı. Hakkındaki soruşturmanın bir kısmı devam eden Mübarek, Başbakan'ın emriyle ev hapsini hastanede geçirecek

Mısır Savcılığı'nın Mübarek'in salıverilmesi kararı hapishane yetkililerine kısa bir süre önce ulaşmıştı. Kararla ilgili haberlerin ajanslara düşmesinden dakikalar sonra bir ise askeri ambulans helikopteri, Mübarek'i Tora Cezaevi'nden alarak hastaneye götürdü.

MURSİ HALEN GÖZALTINDA

Mübarek'in halefi ve Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 3 Temmuz'daki askeri müdahalenin ardından gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresi geçtiğimiz günlerde 30 gün daha uzatılan Mursi'nin halen nerede tutulduğu bilinmiyor.

>> EV HAPSİNDE KALACAK

Cezaevinden çıkan Mübarek, ev hapsine alınacak. Zira hakkında yolsuzluk suçlamasıyla açılan soruşturmaların bir kısmı sürüyor. Başbakan'ın emriyle ev hapsini hastanede geçireceği açıklanan Mübarek'in kalbinde sorun olduğu belirtiliyor

MÜBAREK "HEYECANI"

Mübarek'in tutulduğu Tora Cezaevi'nin önünde kalabalık bir vatandaş ve gazeteci topluluğu eski cumhurbaşkanının tahliye anını bekledi.

Mısır devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde cezaevinin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

MÜBAREK'İN YARGILANDIĞI DAVALAR

Mübarek hakkında dün verilen şartlı tahliye kararı, 85 yaşındaki devrik liderin 2006-2011 yılları arasında El Ahram gazetesi yöneticilerinden hediye almakla suçlandığı davaya ilişkindi. Bu tahliye kararıyla birlikte Mübarek'in tutuklu yargılanmasına neden olacak koşullar ortadan kalkmış oldu. Zira Mübarek, 2011'deki ayaklanma hareketi sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış ancak bu karar temyize götürülerek davanın yeniden görülmesine karar verilmişti. Ceza mahkemesi, Mübarek'in yasaların izin verdiği azami iki yıllık geçici tutukluluk süresinin tamamlandığını belirterek, "silahsız göstericilere ateş açılması" ile ilgili davadan tutuksuz yargılanabileceğini açıklamıştı.

Bunun dışında Mübarek cumhurbaşkanlığı saraylarının bakımı için ayrılan paraları kendisi ve ailesinin zimmetine geçirme suçlamasıyla hakkında açılan davada aklanmıştı. Mübarek'in avukatı, geçtiğimiz pazartesi günü bir açıklama yaparak müvekkilinin 48 saat içinde serbest kalabileceğini söylemişti.

Mübarek hakkında pek çok yolsuzluk suçlaması bulunuyor. Ancak bu suçlamalar hakkında belirlenmiş duruşma tarihleri yok.

Mısır'ı 30 yıl boyunca demir yumrukla yöneten Mübarek, Nisan 2011'den bu yana tutukluydu.

Haberin Devamı