Siyaset Ve Demirtaş HDP'nin eş başkan adayı; diğer isim Figen Yüksekdağ
Paylaş
Ve Demirtaş HDP'nin eş başkan adayı; diğer isim Figen Yüksekdağ

HDP'nin başına BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş geçiyor. Diğer Eş Başkan ise ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ olacak. HDP, bu isimleri yarın düzenleyeceği bir basın toplantısıyla resmen açıklayacak. HDP, Cumhurbaşkanı adayını da ya yarın ya da 22 Haziran'daki kongrede kamuoyu ile paylaşacak

BDP'nin Güneydoğu'da sıkışıp kaldığını düşünen ve HDP çatısı adı altında Türk politikacılarla batıya açılarak Türkiye partisi olmak isteyen Kürt siyaseti, 22 Haziran'da yapılacak HDP kongresi öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kamuoyunda uzun süre yanıt aranan HDP Eş Genel başkanlarının kim olacak sorusu da yarın yanıt buluyor.

Türkiye partisi sloganıyla yola çıkan HDP'de Genel Başkanlık için adı geçen, daha önce aday olmayacağını açıklayan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tabandan gelen baskılara dayanamadı.

Demirtaş'ın adayılığı düzenlenecek bir basın toplantısıyla resmen açıklanacak. Kadın eş başkanının da da kim olacağı merak ediliyordu. Bu isim bir Türk olacak; ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ. Hem Demirtaş, hem de Yüksekdağ ismi, daha önce mevcut Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü tarafından telaffuz edilmişti.

Son İmralı ziyareti HDP Eş Genel Başkanlık koltuğuna oturacak isimleri de netleştirmiş oldu. Öcalan, Demirtaş ve Yüksekdağ'a onay verince, isimlerin kamuoyu ile paylaşılması kararlaştırıldı.

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı da merak konusu. Bu isim de neredeyse kesinleşmiş durumda. Ancak, şimdilik kamuoyu ile paylaşılmıyor. HDP adayını, ya yarın yada 22 Haziran'daki kongrede açıklayacak.

Nizamettin KAPLAN / NTVMSNBC

Haberin Devamı