Nedim Şener Vazgeçmeyecekler
HABERİ PAYLAŞ

Vazgeçmeyecekler

Haberin Devamı

Öyle anlaşılıyor ki vazgeçmeyecekler; asker, polis, korucu, öğretmen, doktor, işçi, sivil, kadın, erkek, çocuk binlerce insanımızı katleden terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’yi desteklemekten vazgeçmeyecekler. İsmini değiştirip adını Suriye Demokratik Güçleri yaparak binlerce TIR dolusu silahı, zırhlı araçları vermekten, bu terör örgütünün arkasını sıvazlamaktan vazgeçmeyecekler.

Amerika Birleşik Devletleri’nin PKK’nın uzantısı olduğunu bildiği halde, her açıklamasında “müttefiğimiz” dediği Türkiye’de terör eylemleri gerçekleştiren terör örgütünü açıktan desteklediğini biz değil dünya görüyor.

Almanlardan mesaj

Şimdi de Almanya kendisini gösterdi. Almanya Federal Silahlı Kuvvetleri’nin aylık olarak çıkardığı Y isimli dergide terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG ile ilgili yazı yayınlandı. “Savaştan geri kalan” başlıklı yazıda, YPG’lilerin silahlı fotoğraflarına yer verildi. Yüzde 70’ini YPG’nin oluşturduğu SDG’nin Rakka’nın kurtuluşunda önemli rol üstlendiği ifade edildi.

Bu konu ve fotoğrafların seçimi tesadüf değil. Amerikalı askerlerin YPG üniformasıyla fotoğraflarını daha önce görmüştük, ABD’li askerlerin YPG’li teröristlerle görüntülerini izlemiştik.

Şimdi Almanya Federal Silahlı Kuvvetleri, Y dergisi üzerinden mesaj veriyor. Amerika ile Almanya NATO’da en önemli güç ve Türkiye’nin müttefiği. Ama konu Suriye olunca ABD ve Almanya Türkiye’nin değil, terör örgütü YPG’nin yanında.

Türkiye Amerika’nın Suriye’de PKK/PYD/YPG/SDG üzerinden sınır hattı boyunca oluşturmak istediği terör devleti kurma oyununu bozduğu sürece de bundan vazgeçmeyecekler.

Türkiye’nin Cerablus, El Bab ve İdlib’e operasyonlarını gerçekleştirmesi ardından YPG kontrolündeki Afrin’e operasyon planı bölgedeki ittifakları yeniden şekillendiriyor. Almanya Silahlı Kuvvetleri’nin Y dergisindeki o yazı Afrin operasyonuna yönelik bir mesaj olarak da okunabilir.

Müttefikleri teröristler

Türkiye Afrin operasyonunu Amerika’ya rağmen gerçekleştirirse Almanya kimin yanında yer alacağını bu yolla gösteriyor. Şu anda bölgede kullanabileceği başka güç de yok zaten.

Yoksa, dünyanın en kanlı terör örgütlerinden DEAŞ ile Rakka’dan güvenli bir şekilde çıkmak konusunda anlaşma yapan bir başka terör örgütü YPG’yi dergide haberleştirmesinin başka ne anlamı olabilir.

FETÖ’nün 15 Temmuz girişiminde Türkiye’nin yanında durmayı becerememiş hatta bu örgütün elemanlarını koruyankollayan ABD ve Almanya’nın tutumu artık beni şaşırtmıyor.

Sadece bilmemiz gereken gerçek şu; bu ülkelerin yeni müttefiği terör örgütleri ve bundan da vazgeçmeyecekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder