Gündem Vatandaş ucuz atlattı

Vatandaş ucuz atlattı

Paylaş
Vatandaş ucuz atlattı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Suruç tüneli ziyareti sırasında talihsiz bir an yaşandı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Atatürk Barajı’ndan Suruç Ovası’na su aktaracak olan Suruç Tüneli inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaat şantiyesinde tünele ilişkin açıklamalarda bulunan Eroğlu, inşaatın Türkiye’nin en büyük şantiyelerinden biri olduğunu belirtti.

Bu arada, Bakan Eroğlu ve beraberindekileri tünelin içine götüren vagonların dışarıya çıkışı sırasında bir vatandaş ezilme tehlikesi atlattı. Vatandaşın talihsiz anı, kare kare görüntülendi...

'KOLAY DEĞİL'

Tünelin yapım aşamalarını anlatan Eroğlu, bu boyutta tünelleri inşa etmenin kolay olmadığını ifade etti. Tünelin Türk müteahhitlerce inşa edildiğini anlatan Eroğlu, "Önceden bu tünelleri yabancılar açıyordu, artık kendi müteahhitlerimiz açıyor. Türk müteahhitleri dünyada ABD’yi de geçerek Çin’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu hızla Çin’i de geçeceklerini düşünüyorum" diye konuştu. Tünelin, 17 kilometre uzunluğunda olacağını ve 2100 metresinin bittiğini belirten Eroğlu, tünelin açılması için özel bir makineyle çalışıldığını ve günde 30 metre ilerlendiğini söyledi.

'ESKİDEN OLSA 40 YILDA YAPILIRDI'

Eroğlu, "Eski dönemde olsa 40 yılda yapılırdı. Biz geçmişte 15 yılda bitmeyen yerleri şimdi beşte bir maliyetle onda bir zamanda bitiriyoruz. Geçmiş iktidarlar oy için buraya göstermelik borular getirip bıraktılar, sonra da unuttular. Biz boru getirmeyiz, biz gelip inşaatı bitiririz, bizim farkımız bu" dedi. Tünelle aktarılacak suyun 94 bin hektarlık alanı sulayacağını anlatan Eroğlu, bu çapta bir sulama tünelinin dünyada ilk 4’te yer aldığını söyledi.

Veysel Eroğlu, tünel açımında kullanılan delici makineye "Nemrut’un kızı Ayn Zeliha" isminin verildiğinin anımsatılması üzerine bu ismi "Zeliha" olarak değiştirdi. Bakan Eroğlu’na tüneldeki incelemelerinde DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ve bazı Şanlıurfa Milletvekilleri de eşlik etti. İncelemelerin ardından Eroğlu’na, DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürü Sait Umucu tarafından brifing verildi. Eroğlu brifingin ardından çalışanlarla birlikte yemek yedi.

AA