Spor Varela'dan altın gol: 2-2

Varela'dan altın gol: 2-2

Paylaş
Varela'dan altın gol: 2-2

Dünya Kupası G Grubu karşılaşmasında ABD ve Portekiz 2-2'lik skorla berabere kaldı. Varela'nın 90+5'teki golü Portekiz'in umutlarını son maça taşımasını sağladı

Dünya Kupası G Grubu'nda ABD ve Portekiz karşı karşıya geldi. Müthiş heyecan 2-2'lik skorla sonuçlandı. ABD'de bu sezon Beşiktaş'ta forma giyen Jermaine Jones ilk 11'de başlarken, Portekiz'de de Fenerbahçeli yıldızlar Bruno Alves ve Meireles sahadaydılar.

Maça Portekiz Nani'nin 5. dakikada attığı golle başladı. Portekiz ilk yarıda gerçekleştirdiği diğer ataklarda tecrübeli kaleci Howard'ı geçemedi. Cristiano Ronaldo'nun bir varlık gösteremediği karşılaşmada 64. dakikada sahneye Beşiktaşlı Jones çıktı. Uzaklardan vurduğu müthiş şutla skora eşitliği getirdi: 1-1. 81'de ABD'nin golcü ismi Dempsey, Portekizlileri şoka sokan golü attı ve takımını öne geçirdi: 2-1. Bu skor aynı zamanda Portekiz'in kupadan elenmesi anlamına geliyordu. 90+5'te ise Cristiano Ronaldo'nun sağdan ortasında Varela, güzel bir kafa vuruşuyla Portekiz'i ipten aldı ve maçın skorunu belirledi: 2-2.

90+5'te yediği golle büyük yıkım yaşayan Klinsmann ve öğrencileri, puanlarını 4'e taşıdılar. Portekiz ise turnuvadaki ilk puanını aldı. ABD son maçta Almanya ile, Portekiz ise Gana'yla oynayacak.

Haberin Devamı