Yaşam Van kedileri podyumda

Van kedileri podyumda

Paylaş
Van kedileri podyumda

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kedi Evi'nin açılışı nedeniyle Van kedisi güzellik yarışması düzenlendi

Yarışmaya bir birinden güzel 17 Van kedisi kırmızı halıda yürüyerek juriden puan aldı. Van kedilerinin Türkiye’nin önemli değeri olduğunu belirten Van Valisi Münir Karaloğlu "Ankara’nın Van kedisini sonuna kadar logosunda kullanmakta hakkı vardır. Çünkü orası bizim başkentimiz. Ama lütfen kedimize Ankara kedisi demesinler. Bu bizi üzer, Van kedisini de üzer" dedi.
Van’da meydena gelen depremlerin ardından hasar gören YYÜ Kedi Evi yapılan onarımın ardından tekrar hizmete açıldı. Kedi evinin hizmete açılması nedeniyle de Van Kedisi güzellik yarışması düzenlendi. Kedi evi bahçesinde yapılan yarışmaya Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Peyami Battal, Van Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Birbirinden güzel 17 Van kedisi, kırmızı halıda yürüyerek 7 jüri üyesiden puan almaya çalıştı. Jüri üyeleri kedileri seçmekte zorlanırken, bazı Van kedileri ise kalabalık nedeniyle kırmızı halılı podyumda yürümedi.
Podyuma çıkmayan Van kedileri, sahiplerinin kucağında jüri üyelerine tanıtıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Asiye Akıncı’nın Sünger Bob isimli kedisi birinci olurken, ikinci Fethi Tarcan’nin kedisi Tansu, üçüncü ise Zeynep Işık’ın kedisi Fıstık oldu. Birinci olan Sünger Bob’a Van Valisi tarafından tam altın takılırken ikinci ve üçüncü kedilere ise yarım altın takıldı.
Van kedisini Vanlıların çok sevdiğini ve kimseye veremeyeceklerini belirten Van Valisi Münir Karaloğlu "Van Kedisi Türkiye’nin hem de Van’ın önemli değeridir. Tabi ki Türkiye’nin başkenti Türkiye’den istediği değeri kendine logo olarak kullanabilir. Van kedisini de alıp Ankara’nın logosu yapabilir. Bunda hakları var. Ama Van kedisini alıpta Ankara kedisi diye alıp logoya koyarsanız bu bizi üzer. Tüm Vanlıları da üzer, Van kedisini de üzer. Onun için biz diyoruz ki Ankara’nın Van kedisini sonuna kadar logosunda kullanmakta hakkı vardır çünkü orası bizim başkentimiz. Ama lütfen kedimize Ankara kedisi demesinler bu bizi üzer" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Van YYÜ Kedi Evi Van Valisi Münir Karaloğlu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal tarafından kesilen kurdeleyle yeniden açıldı.

Haberin Devamı

DHA