Dr. Haydar Dümen Vakit geç olmadan
HABERİ PAYLAŞ

Vakit geç olmadan

Haberin Devamı

Ülkemizde cinsellik bırakın yaşamayı konuşulmaya bile korkulan konulardan. Bu yüzden erkekler ilk denemelerini genelevde yapıyor ya da 14-15’li yaşlardan itibaren mastürbasyon yapmaya başlıyor. Sonra da mastürbasyona bağımlı hale geliyor. Evleniyor, buna rağmen alışkanlığından vazgeçemiyor, kadını yatakta gözü yaşlı bırakıyor...

GÜNÜN SORULARI

Suni vajinanın zararı olur mu?

21 yaşındayım. Bundan 2 yıl önce sunu bir vajina aldım, kullanıyorum. Acaba bana ileride bir zararı olur mu?

CEVAP
Hasankale doğumlu, İzmir’de mukim, askerliğini Çanakkale’de yapmış değerli okurum. Lastik ve naylon karışımı suni bir vajina aldın. Görüntüsü dehşet verecek kadar kötü ve itici olan, aslına hiç benzemeyen nesneyi ne var ne yok diye eve taşıdın. Odanda çok gizli bir yere sakladın. Ananı, amcamı, dayını uyuttuktan sonra çekildin bir köşeye. O bir b.k’a benzemiyor. Ama hayal bastırınca, gözünün önünde huriler soyununca ‘Oldu da bitti maşallah’ gibi, kendi kendini ‘Aç köpek fırın deler’ atasözünün telkiniyle de ‘alışmış kudurmuştan beterdir’e çevirdin! Masrafsız, bol hayalli fantezilerle, elinde yarım portakal büyüklüğünde lastik bir topla aşk yaptın ve yapıyorsun. Ve de “Bana zararı var mı?” diye soruyorsun. Elbette var ama sen de haklısın. Kadına, kıza arkadaş düzeyinde bile ulaşamayan gençlerimiz ne yapsın? Bunlar biraz da bizim ayıbımız. Aslında uyguladığın işlem bir mastürbasyon tekniğidir. Ne var ki işe ruh karışınca ruh da böyle fantezilere alışınca evlendiğinde gül gibi karın dururken, ya gizlice suni vajina ile kaçamaklara çıkarsan ne olacak? Ne olacağını ben söyleyeyim. Kaplan kedi doğuracak!


Eskisi gibi orgazm olamıyorum

43 yaşında kadınım. Cinsel hayatım önceden sorunsuzdu, rahatça orgazm oluyordum. Şimdiyse hiç zevk almıyorum. Partnerimle yeni tanıştık. İlişkiye girdiğimizde ben zevk alamadım. Partnerim de beni terk etti. Onu seviyorum, ne olur bana yardım edin.

CEVAP Sevgili okurum, geçmişe mazi, savaşta yaralananlara gazi derler. Sen ilişki antrenmanında yaralanarak gazi, geçmişte sorunsuz dönemde yaşadıklarınla mazi olmuşsun. Erkeklerin yüzde 90’ı aynı kalıptan çıkmış modellere benzer. Yoktur birbirimizden farkımız. ‘Biz Osmanlı Bankası’yız.’ Pardon, yine ağzımdan kaçırdım. Erkek-kadın ilişkilerinde genellikle tablo şöyledir: Erkek kendi dünyasına konsantre olunca partnerini fazla düşünmez. İşlem de erkek lehine yürür gider. Eğer kadın zevk almıyorsa, erkek bunu cinsellik karizmasına sıkılan bir kurşun gibi görür ve kadını suçlar. Oysa Freud’a göre ‘Soğuk kadın yoktur, kadının ateşini yakamayan erkek vardır.’ Erkekler bu dinamitin fitilinin kendilerinde olduğunu ve onu ateşleyemediklerini hiç düşünmezler. Bu nedenle orgazm olmayan bazı kadınlar eşiyle bir sorun yaşamasın diye ilişkide orgazm taklidi yaparlar. Bundan dolayı da içten içe yaralanırlar. Gelelim senin olayına; o anahtar senin kilidini açmadıysa bırak gitsin. Önünde daha uzun yıllar var. Geçmişteki günleri yaşatacak, kapalı kapıyı açacak usta çilingirler var da senin durumun ne? Yani evli misin, bekar mısın? Bunu bileyim, ben ona göre bir kaftan dikeyim ki üşümeyesin.

****

Hastalık bulaşır mı?

28 yaşındayım. Penisimde sivilce var. Kız arkadaşımla ilişkiye girmiştim, sivilce patlamış. Acaba kıza hastalık bulaşır mı?

CEVAP


Sevgili okurum, hiçbir şey olmadı. Ama her zaman temizliğe dikkat.



Penisim 6 santim

Penisim ereksiyon halinde 6 santim oluyor. Bunu kimseye söyleyemiyorum. Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji (hormon bilinci) uzmanına git. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için de aileni arkanı alman gerekir.



Sürekli mastürbasyon yapıyorum

17 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı. Kendimi mastürbasyonla tatmin ediyorum. Bu durum nereye kadar devam edecek, merak ediyorum.

CEVAP


Değerli okurum, çaren var. Al kimliğini eline, bak doğum tarihine. Onu bir yere yaz. Üstüne de bugünün tarihini at. Onuondan çıkar. 18’i geçmişsen ufak ufak kıpırdanışlara geçebilirsin. Ayrıca acelen ne? Arkadaş ve sevgili de bulursun. Çünkü kızlar da aynı şeyi düşünüyorlar. Mastürbasyon da kendi kendine çalgısız kolbastı oynamaya benzer. Öyle zıplar durursun.



Evleneceğim ama...

25 yaşında kızım. Evlenmeyi düşündüğüm erkek ise 40 yaşında. 10 yıl sonra ben 35, o ise 50 olacak. Bu cinselliği etkiler mi? Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP


Sevgili kızım, evlen. Şimdiden 30-40 yıl sonrası düşünülmez ve bu işler hiç belli olmaz. Ya sen erkenden yıpranırsan, adam çakı gibi ayakta kalırsa? Aşkına neden ihanet edeceğini de anlamadım. Kolay mı unutacaksın, yoksa başkasıyla evlensen hayat boyu onu mu özleyeceksin? Pişmiş aşa soğuk su katmayın. Hayali hesaplar yapmayın.

Ne yapsam olmuyor

24 yaşındayım, erken boşalıyorum. Ön sevişmeyi ne kadar uzun tutsam da aynı sorunu yaşıyorum. İlişkimin uzun sürmesi için ne yapabilirim?



CEVAP


Sevgili okurum, tedavi olacaksın. Zamanı gelince çaresine bakacağız. Evlendikten sonra mailini bekliyorum. X

Dudağı sarkık

Vajinamın bir dudağı çok sarkık ve bu durumdan rahatsız oluyorum. Çok çirkin görünüyor. Bu sorun nasıl giderilir?

CEVAP


Evet değerli okurum, jinekolog belki de estetik cerrahi bölümüyle ilgilenen uzman daha iyi olmak koşuluyla onu düzeltir.

Kızlık zarı yırtılmış mı?

2 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşım var. Kız 1 yıl
önce merdivenden düştüğünü söyledi. Lavaboya gittiğinde iç çamaşırında kan olduğunu fark etmiş. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?



CEVAP

Yavrucuğum, kız arkadaşın bana göre kız. Sana göre de kız. Çünkü kızın eli başka bir erkeğin eline değmemiş. Yaşanan bu kazanın yaralarını sarmak sana düşüyor. Ona suçlamayıp aileden gelebilecek sorular karşısında sen delikanlı ve yiğit gibi davranacak, karına sahip çıkacaksın.

Prezervatif yırtılmış

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik ama prezervatif yırtılmış. Biz bunun farkına sonradan vardık. Hamile kalır mı veya bundan kurtulmanın bir yolu var mı?



CEVAP


Sevgili okurum, zayıf ihtimalle gebe kalma olasılığı var. Adeti gecikirse 15 gün sonra gebelik testi yaptırırsınız. Gebeyse yeniden yazarsın, değerlendiririz.

Neden sertleşmiyor?

Sertleşme sorunum 6 aydır sürüyor. İlişkide penisim sönüp kalıyor. Porno film izlerken ise sertleşme oluyor ama tam değil. Mastürbasyon yaparken de sorunum yok. Ancak ilişkide bir türlü sertleşme olmuyor.


CEVAP


Değerli okurum, iki ay ne kız ne kadın ne mastürbasyon hepsini bırak. O biraz dinlensin. 2 aydan sonra tekrar bir dene. Eğer yeniden sertleşme sorunu yaşarsan elbette bir uzmana gideceksin, nedenini arayıp bulacaksın.

20 yıldır mastürbasyon yapıyorum

40 yaşındayım. Hiç evlenmedim, hayatıma pek çok kadın girdi. Son zamanlarda cinsel isteğim çok arttı. Bazen her gün mastürbasyon yapıyorum. 20 senedir her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba bunun bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, reklam reklam. Reklam kokusu beni hapşırtmaya başlattı. Sen yoluna devam. Fazla azma. Kendini bilmem ama kadınların kuyusunu kazma.
Doğanın oyununu bozma. Bir ihtimal 90 yaşına kadar yaşayacaksın. Eğer elini çabuk tutarsan çocuğa ya da toruna kavuşacaksın. İşte sana en iyi ilaç ve reçete. Anlayan beri gelsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Umut ışık gibidir. Karanlıkta kalmamak için düğmesini dengeli kullanın. H.D.

9

Sıradaki haber yükleniyor...
holder