Siyaset Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan: Olağanüstü bir dönemde faaliyetlerimize ara vermeden devam ettik
Paylaş
Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan: Olağanüstü bir dönemde faaliyetlerimize ara vermeden devam ettik

Özcan: Ülkemiz maalesef 2016 yılında FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimiyle büyük bir ihanete uğradı

Milli iradeyi, demokrasimizi ve devletimizi hedef alan bu darbe girişimi hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve aziz milletimizin canları pahasına milli egemenliğe sahip çıkmak için ortaya koyduğu eşsiz direnişi sayesinde bertaraf edildi.

15 Temmuz gecesi, ülke olarak bir kez daha tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi haykırdığımız, en kutsal direnişlerimizden birinin sahnelendiği gün olarak tarihimize altın harflerle yazılacak. Bu hain darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyor, yüce Allah’tan bir daha böyle bir hadise yaşatmamasını diliyorum.

Kriz masası kurduk


Vakıf Bank olarak, kalkışmanın yaşandığı ilk dakikadan itibaren ülkemize ve milletimize karşı duyduğumuz sorumluluk gereği, üzerimize düşen görevleri eksiksiz yerine getirmek amacıyla banka yönetimince bir kriz masası oluşturduk. Aynı gün Avrupa piyasaları açılmadan önce, sabahın erken saatlerinde bin 500 uluslararası yatırımcı ve 700 muhabir bankaya kalkışma krizi bilgilendirmesi yapan ilk Türk bankası olduk ve uluslararası piyasalara ‘rahat olun’ mesajı verdik.



Milli iradeye karşı yapılan darbe girişimiyle eş zamanlı olarak gerçekleşen ve finansal alanda olumsuz etkiler doğuracak nitelikteki olağan dışı döviz işlemleri hareketliliği, bankamız tarafından alınan geçici teknik tedbirler ile etkisiz kılındı. 15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesine ve başarısızlıkla sonuçlanmasına liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Sayın Başbakanımıza, Sayın Meclis Başkanımıza, Yüce Meclisimize, Hükümetimize, güvenlik güçlerimize ve darbe girişimi sırasında gösterdiği olağanüstü mücadeleyle en büyük övgüyü hak eden aziz milletimize, darbe girişiminin finansal ayağını çökertmede etkili olan Bankalarımıza ve düzenleyici otoriteye teşekkürü borç biliyorum. Büyük direnişin yıldönümünde vatan toprağı ve milli irade için hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Haberin Devamı