Yaşam Vadi'nin korsanı Suriye'de patladı

Vadi'nin korsanı Suriye'de patladı

Paylaş
Vadi'nin korsanı Suriye'de patladı

'Kurtlar Vadisi Filistin' adlı filmin orijinalinden önce, amatör bir şekilde Arapçaya tercüme edilen sinema çekimi korsan CD'leri Suriye'ye girdi

Diziyi yakından takip eden ve filmin Suriye’de vizyona girmesini bekleyen Suriyeliler ise bir taraftan filmin vizyon tarihinin gecikmesine tepki gösterirken, diğer taraftan filmin Filistin sorununu işlemesi nedeniyle çok önemli olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Türkiye ile birlikte 28 Ocak’ta birçok ülkede gösterime gireceği duyurulan, ancak Suriye’de henüz gösterime girmeyen "Kurtlar Vadisi Filistin" adlı filmin korsan CD’leri, dizinin hayranları tarafından tercümesi yapılan Arapça, Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle raflarda yerlerini aldı.

Diziyi yakından takip eden ve filmin de en kısa sürede vizyona girmesini isteyen Suriyeliler, bir taraftan işlenen konu nedeniyle filmin önemine vurgu yaparken, diğer taraftan vizyon tarihinin gecikmesine tepki gösteriyor.

Dizinin kadın hayranlarından Visam İsmail Hakkı, "Film Suriye’ye gelmedi, gelmesini istiyoruz. Filistin’de ne olup bittiğini görmek istiyoruz" dedi.

Emel Nizamettin, "Filmin Araplar açısından çok önemli olduğunu çünkü, Türkiye’nin Filistin sorununa verdiği önemi gösterdiğini" belirterek, "İsrail’in bu filme itiraz etmesi, filmin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ziynet Şakra, "Filistin halkının sorunlarını anlatan filmlere çok ihtiyaç duyulduğunu" ifade ederek, "Bu tip filmlerin silahlardan daha güçlü olduğunu ve en kısa sürede Arap dünyasında vizyona girmesi gerektiğini" söyledi.

Muhammed El Fadi, "Filmin henüz sinemalarda gösterime girmediğini, ancak sinema çekimi korsan CD’lerin her yerde satıldığını" belirterek, "Film artık gelsin de izleyelim" dedi.

Cemal Esved, "Filmin İsrail’in vahşetini anlattığını ve en kısa sürede gösterime girmesini istediğini" kaydetti.

Filmin Suriye’de vizyona girmesini beklediğini anlatan Visam Cuma da, "Filmin birkaç fragmanını internette ve televizyonda görmüştüm. Filmin her yerden önce Arap dünyasında vizyona girmesi gerekirdi. Suriye’de gösterime girer girmez filmi izleyeceğim, ama ne zaman geleceğini bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Suriye’nin başkenti Şam’ın en önemli sineması olarak bilinen Cinemacity’de filmin afişi "yakında gösterime girecek" ibaresi ile yer alırken, diğer sinema salonlarında filme ilişkin herhangi bir bilgi bulunmuyor.

AA