Spor Üzülmez: Böyle olmasını istemezdim

Üzülmez: Böyle olmasını istemezdim

Paylaş
Üzülmez: Böyle olmasını istemezdim

Sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez, çok üzgün olduğunu ancak neden aynı oyuncuyla sorun yaşadığının da açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi

Basın toplantısında konuşmaya Başkan Yıldırım Demirören başladı.

Haberin Devamı

İşte başkanın açıklamaları;

"Bugün belki Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. Malesef İbrahim‘in sözleşmesini feshettik. Bu Beşiktaş’a yakışan bir olaydır. Beşiktaş lider ise disiplinden taviz veremez. Dün gece ben sabaha kadar uyuyamadım. Kişiliği ile futboluyla herkese örnek olan bir futbolcudur.Onun soyunma odasında yaptığı kabul edilemez. Olmaması gereken bir olay ile karşılaştık. Bir karar almamız gerekiyordu. Aldık. Onu kadro dışı bırakamayız, A2’ye gönderemeyiz. O nedenle sözleşmesini feshettik. Kalsaydı Türk futbolu kaybederdi. Kaybeden biz olduk. Kararları almak ve uygulamak zorundayız. Ben bir oğlumu kaybettim. Şartlar uygun olursa Gaziantep maçında ona jübileyi teklif ediyoruz.O Beşiktaşlı Deli İbrahim olarak kalacak."

İBRAHİM ÜZÜLMEZ'İN AÇIKLAMALARI

Haberin Devamı

Kendimi o kadar kötü bir insan olarak görmüyorum. Bir insana kaptanlık verilmeyeceğini bunun saygı ve sevgi içinde verileceğini iyi bilenlerdenim. Ne mutlu ki, geride güzel şeyler bıraktım, bugün beni arayan personel kardeşlerimin de üzüntülerini, gözyaşlarını görünce, demek ki ben bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.

Hiç kimse durup dururken bu olayın içinde yer almaz. İnsan bazen aleyhinize söylenen bir sözle kendini kaybedebiliyor. Karar verilmiş, kalemimiz kırılmış.

Benim üzerime düşen görev, Beşiktaş'a 11 yıl boyunca gurur ve şerefle hizmet ettiğim Beşiktaş'a aynı şekilde veda etmektir.

Beşiktaş'a zarar verecek bir şeyin içinde olmam, olmadım da. Bu olay tabii ki niye, neden oldu. Keşke küçükler büyüklerine saygılı olabilseler. İbrahim Üzülmez'i İbrahim Üzülmez yapan bu camiadır. İsteyeceğim son şey bu olaydır. Kariyerimle ilgili ne karar alırsam alayım, her zaman Beşiktaş'ın İbrahim Üzülmez'i olarak, Beşiktaş'ın çocuğu olarak bu sorumluluğu üzerimde taşıyacağıma söz veriyorum.

Bazı şeylerin de sonu oluyor. Bizim sonumuz da bu şekildeymiş.

İki hedefim vardı. Birincisi, sevdiğim bu camiada, değişmez oyuncular arasında bulunmak, takımda devamlı oynayan oyuncular arasında olmak. Çok şanslıyım ki bu onura eriştim.

İkinci hedefimse bu camiada futbolu bırakmaktı.

Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Bilmiyorum, kalbini kırdığımız arkadaşımız var mı? Siz beni daha iyi tanıyorsunuz. Eğer bir yanlışımız varsa, sizlerden de çok özür diliyorum. Bütün Beşiktaşlıların hakkını helal etmesini istiyorum.

Böyle olmasını istemezdim.

BASIN MENSUPLARININ SORULARI

Yıldırım Demirören: Bizim vizyonumuz dünya kulübü olmak. Bizi dünya takip ediyor. Lider herkese örnek olmak zorundadır. Soyunma odasında yaşanmış olay, bu hareketin olması, dünyanın takip ettiği Beşiktaş'ta affedilir bir olay değil. Kurallar, eğer demokrasi varsa biz buna göre hareket etmek zorundayız. Bu kararı almak zorunda kaldık.

Soru:
Bu kulüpte Nevio Scala'ya 'Pascal'ın cep telefonu fırlattığını hatırlıyorum. Şifo Mehmet'in Ahmet Dursun'u tokatladığını hatırlıyorum. Benzer olaylar Beşiktaş'ta oldu. Herkes üzgün, bir sıkındı yok mu ortada? Biraz ağır olmadı mı?

Yıldırım Demirören: Şimdi bu saydığınız olaylar 10 yıl içinde oldu. Biz bugünü konuşuyoruz. Beşiktaş'ta çok şeyin değiştiğini hep söyledik. Bizim için önemli olan maçın devre arasında oldu. Sizin söyledikleriniz bir maçın devre arasında olmadı. Hiçbir oyuncumuz 11 senelik kaptanımız Deli İbrahim değildir. Bunun Beşiktaş'ta değiştiğini belki istemeyerek ilk örneği İbrahim oldu.

Soru: Bundan sonra ne olacak? İkinci kaptanlık İbrahim Toraman'dan alınacak mı? Kaptan kim olacak?

Yıldırım Demirören: Yeni bir kaptanlık yapısı oluşturacağız. İbrahim de söyledi, şu toplantı Türk spor tarihinde ilktir. Başkan neden hata yaptığını anlatıyor. Futbolcu demokratik ortamda her şeyi anlatıyor. Şu toplantıdan sonra kamuoyunda tartışma yaratılmasın.

İbrahim'in jübilesini bizimle yapmasını istiyoruz. Altyapımız ona açık. Bizim için çok değerli bir hoca olur. Yönetim kurulumuz sevinerek karar almadı.

İbrahim Üzülmez: Dövmek kelimesi çok yanlış. Kimse kimseyi dövemez.

Yıldırım Demirören: İbrahim de, diğer futbolcularımız da hemfikir. Bu olayı araştırmadan karar vermedik. Bugün İbrahim'e de söyledim, İbrahim bile golden sonra her futbolcunun kötü söz ağzından çıkıyor. Ağır çekimleri lütfen alın. Ortada bir dövme yok. Fakat gene söylüyorum, kaptan her oyuncuyu söyleyebilir ama başbaşken.

İbrahim Üzülmez: Saha içinde tabii ki küfürler oluyor. Yenilen golde sağa-sola bakarak küfür etmemek gerekir. 36 yaşında 2 çocuk babasıyım.

Yıldırım Demirören: Bazı şeyleri uygulamak zorundaydık.

Soru: Şu andaki yıldızlardan biri yapsa, aynı kararı verir miydiniz?

Yıldırım Demirören: Bu hareketi başkası yapsa takım uçağında bile olamazdı.

Soru: Transfer dönemi de bitti. Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun?

İbrahim Üzülmez: Onunla ilgili net bir karar vermedim. Bu olayın üzüntüsünü yaşıyorum. Düşüncelerim net değil. Başkanım tekliflerini yaptılar. Oturup, ailemle konuşacağım. Zamana bıraktım.

Yıldırım Demirören: İbrahim düşünsün, eğer isterse ligin son maçında jübile yaparız. Nereyi isterse kapımız açık. Gitmek isterse de kendisine destek veririz. İbrahim'in Beşiktaş'a verdiğini kimse inkar edemez. Bir deliliğinin kurbanı oldu.

Soru: Olayın bir da başka tarafı var. Siz yönetim olarak bir ceza verecek misiniz?

Yıldırım Demirören: Bütün teknik kadro ve oyunculardan aldığımız rapora göre karar alacağız. Küfür ortaya mı edildi, yoksa şahsa mı raporlara göre hareket edeceğiz.

Soru: Schuster'in tavrını merak ediyorum. Beşiktaş'ta sahada savaşacak ruh yok. Futbolcular arasında gerginlik olmalı. Eğer bu etkileşimler ortadan kalkarsa bir sıkıntı yaşanır mı?

Yıldırım Demirören: Yönetim olarak aldığımız karar, futbolcunun sahadaki hırsını etkilemez. Futbolcu da hırsına yenik düşmemeli.

Soru: 2008 yılında Avusturya kampında bir terlik olayı oldu. Bu olay oradan buraya kadar mı geldi?

İbrahim Üzülmez: Kaptanlık konusunda sıkıntım yok. Bu kadar oyuncu var, yüzlerce oyuncuyla çalıştım niye bu oyuncu. Sizin vicdanınıza bırakıyorum

Soru: İki futbolcu Avusturay olayından sonra önce kadro dışı bırakıldı sonra affedildi. Siz o günkü gibi düşünmüyor musunuz?

Yıldırım Demirören: 2008'deki olay ilkti ve soyunma odasında yaşanmadı.

Haberin Devamı