Sağlık Uzmanlar uyardı: Özgüvenin azı da çoğu da zarar

Uzmanlar uyardı: Özgüvenin azı da çoğu da zarar

Paylaş
Uzmanlar uyardı: Özgüvenin azı da çoğu da zarar

Kişisel gelişim ve başarıda olumlu rol oynayan özgüven, aynı zamanda sağlam bir geleceğin de anahtarı... Ancak kazanılan özgüvenin dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor

Çocuk yetiştirirken dikkate alınması gereken en öncelikli konulardan biri de ona özgüven duygusunu kazandırmak. Çünkü özgüven sadece okul yaşamında değil, kişisel ve sosyal yaşamda da büyük önem taşıyor. Ancak uzmanlar, çocukların diğer gelişimleri gibi özgüven gelişiminin de sağlıklı ve dengede olması gerektiğine dikkat çekiyor ve uyarıyor: "Azı da, çoğu da zarar."

Peki böyle olumlu bir niteliğe neden üst sınır getirilmeli? Aşırı özgüven, ne gibi olumsuz sonuçlara yol açabilir? Dengede bir özgüven için ailelere ve öğretmenlere düşen görevler neler?

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nce (BÜMED) kurulan BÜMED MEÇ Okulları, eğitim biliminin öncü isimlerini Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen ‘Özgüven Dengesi Konferansı'nda bir araya getirecek. BÜMED MEÇ Okulları'nın düzenlediği bu konferansta, özgüvenin ailede ve okulda nasıl ve ne şartlarda geliştiği, dengeli olarak kazandırmak için neler yapılması gerektiği, çocuklar arasında görülen özgüven farklılıkları ülkemizin değerli akademisyenleri tarafından irdelenecek.

'Özgüven Dengesi Konferansı', 18 Kasım Cumartesi günü 09.00-16.00 saatleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Albert Long Hall'de (Saatli Bina) gerçekleştirilecek.

FARKINDALIK VE ÖZGÜVEN İLİŞKİSİ İRDELENECEK

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve BÜMED MEÇ Okulları danışmanlarından Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe’nin yapacağı açılış konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Fatoş Erkman, 'Özgüvende Ebeveyn Tutumları' ile 'Anne ve Babanın Tutumunun Özgüven Gelişimine Etkisi'ne dikkat çekecek.



Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Ozana Ural, 'Çocukları Yetiştirmede Terazinin Kefesi Dengede mi?' başlıklı konuşmasında çocuk yetiştirirken anne-baba ve çocuk dengesinin nasıl sağlanabileceğini anlatacak.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi PDR Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Uzun ise bilinçli yaşama sanatı olarak adlandırılan ve tüm dünyada önem kazanmış bir yaklaşım olan Mindfulness (farkındalık) ile Özgüven İlişkisini değerlendirecek. Öz şefkat yoluyla benlik saygısının güçlenmesine ilişkin bazı uygulamalar da sunacak.

PATLAMA MI YOKSA GELİŞME Mİ?

Program, moderatörlüğünü Prof.Dr. Zeynep Kızıltepe’nin yapacağı 'Özgüven Patlaması mı, Özgüven Gelişmesi mi?' başlıklı bir panelle devam edecek. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü kısmi zamanlı öğretim üyesi ve BÜMED MEÇ Okulları danışmanlarından Dr. Nevin Dölek, Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Z. Hande Sart, BÜMED MEÇ Moda yerleşkesi sınıf öğretmenlerinden Pınar Durmaz ile öğrenci velisi Akın Tek'in konuşmacı olacakları panel, dinleyicilerin katılımıyla gerçekleşecek soru-cevap bölümüyle sona erecek.

Ebeveynler, öğretmenler ve akademik yöneticilerle konuya ilgi duyan herkesin katılabileceği program sonunda katılımcılara sertifika da verilecek.

Konferans ücretli olup detaylı bilgiye ve davetiyeye mecokullari.k12.tr adresinden ulaşılabilir.

Haberin Devamı