Sağlık Uzmanlar hamburger için uyardı!

Uzmanlar hamburger için uyardı!

Paylaş
Uzmanlar hamburger için uyardı!

Uzmanlar ayak üstü yenilen hazır yiyeceklere ve şekere dikkat edilmesi gerektiği belirtti

Uzmanlar ayak üstü yenilen hazır yiyeceklere ve şekere dikkat edilmesi gerektiği belirterek, bu gıdaların aşırı kilo aldırdığı gibi diyabet hastalığına da davetiye çıkardığını kaydetti.

Haberin Devamı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hulusi Atmaca, fast food ve şekerden uzak durulması gerektiğini açıkladı. Türkiye'de fazla kilolu ve obezlerin oranının yüksek olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Atmaca, yaşam tarzları ile ilgili bir takım değişiklikler yapılması gerektiğini bildirdi. Doç. Dr. Atmaca, şöyle devam etti:"Okul ders programlarında dengeli beslenme ve obeziteye yer verilmesi, sportif faaliyetler için okul ve şehrin imkanlar ölçüsünde uygun hale getirilmesi tehlikeye karşı alınacak en etkili yöntem."

MEŞRUBAT YERİNE AYRAN

Doç. Dr. Atmaca, çocukları fast food beslenmeden korumak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: "Okul kantinlerinde ve okul çevresinde fast food gıdalara yer verilmemesi, şekerli meşrubatlar yerine daha ucuz olan ayranın tercih edilmesi ve buraların birer manav dükkanını andıracak düzeyde meyve ve sebzelerle süslenmesi, aslında çok basit fakat çok etkili önlemlerdir.

Haberin Devamı

Elverdiği ölçüde bisiklet kulvarlarının eklenmesi, fiziksel aktivitemizi özendirecek önemli stratejilerdir. Obezite sorunuyla mücadelede hekimlerle birlikte, aile bireyleri, öğretmenler, şehir yöneticileri ve planlamacıları dahil edilmelidir. Bu sorun tek başına hekimlere havale edilecek bir hastalık olma hafifliğinden çıkartılmalıdır."

VATAN