Yaşam Uzmanlar açıkladı: Güneş tutulması depremin habercisi mi?

Uzmanlar açıkladı: Güneş tutulması depremin habercisi mi?

Paylaş
Uzmanlar açıkladı: Güneş tutulması depremin habercisi mi?

Tüm dünyanın merakla beklediği 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek olan güneş tutulması depremle ilgili dedikodulara sebep olmuştu. Astronom Erkan Arı," Güneş tutulması depremin sebebi olamaz. Güneş tutulması astrofizikçilere göre de depremi tetiklemiyor" dedi

Tüm dünyanın merakla beklediği 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek olan güneş tutulması, sadece ABD’den görülebilecek. İstanbulluların tam güneş tutulmasını izleyebilmeleri için 2081 yılına kadar beklemeleri gerektiğini belirten Astronom Erkan Arı, tam güneş tutulmasının 2060 yılında Hatay’dan görülebileceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada güneş tutulmasının dünya üzerinde yaşayan canlıların ruhsal ve biyolojik olarak değişikliğine neden olmayacağını belirterek insanların aklındaki "Güneş tutulması depremin habercisi mi?" sorusuna da yanıt verdi. Tutulmanın sadece gelgit seviyesine etkisi olabileceği deprem ile ilgili hiçbir bağlantısının olmadığını belirtti.

DEPREMİ TETİKLEMİYOR

Astronom Erkan Arı, "Güneş tutulmasının astronomik olarak evrende en ufak bir etkisi bile olamaz. Tam güneş tutulmalarında ay ve güneş dünyayı tek bir noktadan çekiştirmeye başlıyor, dolayısıyla dünya hafiften bir esniyor. Tam güneş tutulmalarında gelgit en üst seviyeye ulaşır. Güneş tutulması depremin sebebi olamaz. Güneş tutulması astrofizikçilere göre de depremi tetiklemiyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı