Türkiye (Son Dakika) Uyuyan eşini baltayla öldürdü

Uyuyan eşini baltayla öldürdü

Paylaş
Uyuyan eşini baltayla öldürdü

Çorum'un Sungurlu ilçesinde, uyuyan eşini başına baltayla vurarak öldürdüğü öne sürülen 84 yaşındaki kişi, gözaltına alındı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, uyuyan eşini başına baltayla vurarak öldürdüğü öne sürülen 84 yaşındaki kişi, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Çiçeklikeller köyünde yaşayan Duran K. (84), dün öğleden sonra evinin önünde uyuyakalan eşi Fatma K’nin (74) başına, "nacak" olarak da adlandırılan küçük odun baltasıyla vurdu. Yaşlı adam, daha sonra yakındaki bir eve giderek eşini baltayla kestiğini belirtip, komşusundan durumu güvenlik güçlerine bildirmesini istedi.

Olayın bildirilmesi üzerine Sungurlu Jandarma Komutanlığı ekipleri, geldikleri evde Fatma K’nin cesediyle karşılaştı. Cumhuriyet savcısının olay yeri incelemesinin ardından yaşlı kadının cesedi, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Gözaltına alınan zanlı Duran K. ise ifadesinin alınmasının ardından Sungurlu Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüpheli Duran K’nin torunu Uğur H, gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesinin jandarmada verdiği ifadede, kahvaltıda anneannesi ile tartıştıklarını söylediğini belirterek, "Kahvaltı sonrasında anneannem komşusuna oturmaya gitmiş. Öğle saatlerinde eve dönmesi sonrasında kapının önünde dinlenmek için uzanmış, dedem ise uyku halindeki anneannemin başına nacakla vurarak öldürdükten sonra komşuya gidip durumu güvenlik güçlerine bildirmesini istemiş" dedi.

Haberin Devamı

Dedesi ile anneannesinin yaşlılığa bağlı olarak arada sırada tartıştıklarını vurgulayan Uğur H, yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını ifade etti.
Çiçeklikeller köyü muhtarı Şerafettin Bolat ise olayı komşulardan öğrendiklerini, yaşananlardan dolayı köy sakinleri olarak çok üzgün olduklarını belirterek, "Köy sakinlerimizden Duran K, eşini öldürdükten sonra komşusuna giderek durumun hem güvenlik güçlerine hem de yakınlarına bildirilmesini, ayrıca eşinin defin işlemleriyle ilgilenilmesini istemiş. Böyle olmasını istemezdik. Çok üzgünüz" diye konuştu.