Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uyanıkken sorun yoksa
HABERİ PAYLAŞ

Uyanıkken sorun yoksa

Geceleri erkeklerde sertleşme görülür ve gece ereksiyonları birkaç defa oluşur. Ama uykunun derinliğiyle bunu bazen fark etmeybilirsiniz. Eğer uyanıkken cinsel yaşamınızda sorun yaşamıyorsanız dert etmenize gerek yok

SORU: Geceleri ereksiyon olmuyorum

24 yaşındayım. Ben geceleri ereksiyon olmuyorum. Bu ne kadar önemli? Bunun kısırlıkta ilgili olabileceği konusunda endişelerim var. CEVAP Gece ereksiyonlarının ana işlevinin penisin içindeki kavernöz dokunun beslenmesi olduğu düşünülmektedir. Değişen oranlarda her cinsel fonksiyonu normal erkekte gece ereksiyonları (noktürnal tümesans) birkaç defa oluşur. Sanırım uykunuzun derinliği nedeni ile bunu fark etmiyorsunuz. Uyku laboratuvarlarında veya Rigiscan denilen özel bir tanı aletini kullanarak gece ereksiyonlarının süresi, sayısı ve kalitesi detaylı olarak belirlenebilir. Sizin uyanıkken olan cinsel yaşamınızda bir sorun olmadığına göre bu konuda bir tetkik yaptırmanız veya bu konuyu kendinize dert edinmeniz gereksizdir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Oğlumun çocuğu olmayacak mı?

Eylül ayında oğlum 18 yaşına girecek. İki yıl önce bisikletiyle duvara çarpmış. Testisleri şişmiş. Ağrıdığını söyleyince doktora götürdüm. Doktor “Damarda kanama var. Bu yüzden kan toplamış, şişlik var” dedi. Bunun ileride sorun yaratabileceğini, çocuğu olmayacağını anlatmıştı. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için ne yapabiliriz? CEVAP Merakınızı gidermek için bir üroloji uzmanına başvurmanız ve onun yönlendirmesi ile spermiyogram tetkiki yapılması gerekmektedir. Testis damarlarında çarpmadan dolayı kanama olması çok nadir rastlanan bir durumdur.

SORU: Penisim büyük

24 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim bunun nedeni ise penisimin büyük olması. Acaba cinsel ilişkiye girmemde bir sorun olur mu? CEVAP Bu normal uzunluğun epey üzerinde fakat derine penetrasyon yapmayan uygun pozisyonlarda ve gerekirse araya bir yastık koyarak ilişkiye girebilirsiniz. İri yapılı ve uzun boylu partnerler tercih etmenizin de faydası olacaktır, minyon kadınlar ile daha fazla zorluk yaşayabilirsiniz.

SORU: Eşimle ilişiye girmek istemiyorum


25 yaşındayım ve 7 aylık evliyim. Evliliğimin ilk 3 ayında zevk alıyordum. Ama yaklaşık 4 aydır hiç zevk almıyorum. Ama eşimi çok seviyorum. Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Ne yapmam gerekir? CEVAP Cinsel istek, yani libidonun azalması bazı psikolojik ve fiziksel sorunlardan kaynaklanabilir. Önce bir üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Özellikle bazı hormonal dengelerin değişmesi sonucu libido düşüklüğü ortaya çıkabilir ve bu durum detaylı tetkiklerle değerlendirilerek tedavi edilebilir. Fiziksel bir neden saptanamazsa profesyonel bir psikolojik yardım alınmalıdır. Dönemsel depresyonlardan başlayarak çeşitli psikolojik durumlar libidoyu olumsuz etkileyebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder