Artun Ünsal Üsküdar Kanaat Lokantası
HABERİ PAYLAŞ

Üsküdar Kanaat Lokantası

Geleneksel Türk mutfağının yılmaz bekçilerinden Üsküdar Kanaat Lokantası, tam 77 yıldır icra-ı sanat ediyor. Dayıları Ali Özçakmak’ın 1933’te açtığı lokantayı 1961’de devralan Vahdettin, Fuat ve Kenan Kargılı biraderlerden sonra, şimdilerde onların oğulları nöbette. Epeydir uğramamıştım, bir hatırlarını soralım dedim. Lokanta her zamanki gibi kalabalık.

[[HAFTAYA]]

Üsküdar Kanaat Lokantası

Önce Mustafa Erdin ustanın zeytinyağlılar vitrinine göz attım, zeytinyağlı bamya rica ettim. Hafif ılık ve de pek lezzetli. Kanaat’te yer elmasından kereviz dolmasına, imambayıldıdan taze fasulyeye yok yok... Ana yemek olarak, kuzu kızartmadan gideyim. Patatesli incik lokum gibi. Birkaç çatal da bulgurun hatırını sordum afiyetle. Benden bu kadar. Ancak, unutmayın tas kebabından lahana kapuskaya, liste hayli zengin... Tatlıdan yana çeşit bol: Kabak, ayva tatlısı, irmik helvası, dondurmalı kazandibi ya da aşure veya baklava; hepsini pek güzel yaparlar. Sonunda, yassı kadayıfta karar kıldım. Yılların garsonu Mehmet Soğancı’dan kusursuz servis. Fiyatlara gelince, adam başı ortalama 30-40 TL arasında. (Selmanipak Caddesi No: 25, Üsküdar-İstanbul Tel: 0216 553 37 91)

Haberin Devamı

Üsküdar Kanaat Lokantası

All Sports Cafe

Dedeniz, atletizmin önemli isimlerinden Naili Moran, siz eski bir voleybolcu, eşiniz eski sutopçu, oğlunuz da sutopu alanında başarılı bir sporcu ise, elbette mekanınıza All Sports Cafe adını verirsiniz. Zehra Aktay da böyle yapmış. Nişantaşı All Sports’a arada bir uğrarım. Geçenlerde, dostlarım Fahrettin Ayanlar, İffet Renda ve oğlu Kerim ile burada buluşmak, Zehra Hanım’la sohbet etmek pek hoş oldu.

All Sports, üç ayrı salondan oluşuyor. Orta salonda oturup, gelelim yemek faslına: Mönü, çorba ve salatalardan sandviçlere, etlerden tatlılara, dondurmalardan her türlü içeceğe uluslararası mutfağa ağırlık veren bol seçenekli. Önce salata seçelim. Zehra Hanım kendi karışımı bir salatayı önerdi. İçinde yok yok. Tek başına lezzetli bir yemek. İffet, sebzeli ştrudel istedi. Elma ştrudeli bilirim de sebzeli nasıl bir şey ola? Yufka kılıfında kabak, renkli biber, mantar, bezelye, brokoli, mısır, yer fıstığı ve taze kaşar. Yanında da karışık yeşillik. İffet tabağını silip süpürdü. Rus tarzı böf stroganof, mantarlı krema soslu dana dilimcikleri, yanında pilav. Fena değil.

Haberin Devamı

Zehra Hanım’ın bir de levrek köftesi var; pek güzel. Üçümüz paylaşıyoruz. Tatlı olarak ortaya gelen moka torpidoyu da: Çikolata kremalı uzun ekler pasta yani, yanında da bir top dondurma. Nefis! Zehra Hanım, işini severek yapıyor. Geçenlerde Remzi Kitabevi’nden ‘All Sports Cafe’den Sevgilerle, 99 Tarif’ başlıklı bir yemek kitabı da çıktı. Tebrikler! Özetle, Nişantaşı All Sports Cafe çok şirin bir mekan. Servis güler yüzlü ve kusursuz. Patronu her daim işinin başında. Genelde adam başı öğlenleri 20-25 liraya çıkılıyor. Gerisi yediklerinize, içtiklerinize bağlı; 50-60 TL’yi de geçebilir.
(Şakayık Sokak No 67/A, Nişantaşı-İstanbul Tel: 0212 247 46 23)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder