Yaşam Urla'ya bir ödül de Tarihi Kentler Birliği’nden

Urla'ya bir ödül de Tarihi Kentler Birliği’nden

Paylaş
Urla'ya bir ödül de Tarihi Kentler Birliği’nden

16’ncısı düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması’ndan Urla’ya bir ödül daha geldi. Urla Belediyesi’nin "Samut Baba Türbesi Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi" Projesi Tarih ve kültür mirasının korunması konusunda 'Başarı Ödülü' aldı

Antalya’daki YAPEX Restorasyon Fuarı’na katılan Urla Belediyesi Tarihi Malgaca Pazarı başta olmak üzere kentteki önemli dokuların tanıtımını standında başarı ile gerçekleştirdi. 143 projenin katıldığı yarışmada Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülü, Proje, Uygulama, Süreklilik ve Başarı kategorilerinde proje ve uygulamalar değerlendirildi.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ'

Urla Belediyesi de geçen yıl düzenlemesini yaptığı Samut Baba Türbesi Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi ile ödüle layık görüldü.



Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentte Tekel Binası olarak bilinen Artidi Köşkü’nün de restorasyonunun kısa sürede tamamlanacağını hatırlatarak "Urla tarihi ile de çok önemli bir merkez. Bu nedenle tarihimizi koruma konusunda da yatırımlarımız sürüyor. Samut Baba çalışmamızın ödül alması da bizi mutlu etti" dedi.


Haberin Devamı