Sağlık Ürküten iddia: Yapmadıkları aşıyı yapmış gibi gösteriyorlar

Ürküten iddia: Yapmadıkları aşıyı yapmış gibi gösteriyorlar

Paylaş
Ürküten iddia: Yapmadıkları aşıyı yapmış gibi gösteriyorlar

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, bazı doktorların yeni doğan bebeklere Hepatit B ve KKK aşısını yapılmış gibi göstererek yapmadığını açıkladı. Uçar "Hangi tıbbi gerekçeyle böyle bir şey yapılabilir. Vicdanı olan bunu yapmaz" dedi

Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, anne-bebek ölümüyle ilgili gelinen noktayı anlattı. Uçar, bu konuda büyük bir başarı sağlandığını belirterek hekimleri de uyardı. Uçar, bazı doktorların 'kalem aşısı' olarak da bilinen yeni doğan aşısı Hepatit B'ye ve KKK'ye (Kızamık, kızamıkçık, kabakulak) önem göstermediklerini söyledi.

'HANGİ TIBBİ GEREKÇEYLE BÖYLE BİR ŞEY YAPILABİLİR'

Geçen ay bu konuda 3 aile hekimine uyarı gönderdiğini vurgulayan Mahmut Uçar şunları söyledi:

"Biz 2016 Türkiye’sinde bu kadar sağlık konusunda iyi bir noktada olmamıza ve daha da iyileşme gösterme çabalarımıza rağmen halen daha bazı arkadaşlarımız yapmadığı aşıyı yapmış gösteriyor. Yani bunun tekrar tekrar üzerinde duruyorum. İdari soruşturmayla falan uğraşmam, direkt savcılığa başvururum. Bir annenin çocuğu siz aşısını yapmadınız diye kızamıktan ölürse ne olacak. Hangi tıbbi gerekçeyle böyle bir şey yapılabilir. Bu konuyu en azından vicdanı olan insanların bu noktada hassasiyetleri oluşsun diye konuşuyorum. Geçen ay 3 aile hekimine bu nedenle uyarı göndermek durumda kaldım."

ANAYASA MAHKEMESİ 'HAK İHLALİ' SAYMIŞTI

Yeni doğan bebeğe doğumun ardından yapılan Hepatit B ve KKK (Kızamık, kızamıkçık, kabakulak) aşıları başta olmak üzere aşıların uzun vadede çocuklarda MS ve otizm gibi hastalıklarına yol açtığı iddiası tıp gündemini yıllardır meşgul ediyor. Türkiye'de yargıya taşınan aşı konusunda Anayasa Mahkemesi, anne ve babası istememesine karşın yeni doğan bebeğe çocukluk dönemi aşılarının uygulanmasının hak ihlali olduğuna hükmedip topuk kanı alınmasını ihlal saymamıştı.

Haberin Devamı