Sağlık Ürküten artış

Ürküten artış

Paylaş
Ürküten artış

'Domuz Gribi'nden ölenlerin sayısı son 4 gündeki 55 ölümle birlikte 296'ya çıktı

113 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Haberin Devamı

‘H1N1’ virüsünün yol açtığı ‘Domuz Gribi’ nedeniyle son 4 günde 55 kişi daha öldü. Böylece toplam kayıp 296’ya yükseldi. Halen 347 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bunların 113’ü yoğun bakımda. Hastalıktan ölenlerden yüzde 35’inin (103 kişi) 50 yaşın altında ve daha önce sağlıklı kişiler olduğu belirtildi.

‘İYİ SENARYO’

hayal Sağlık Bakanlığı 2 ay önce risk gruplarına aşı yapılırsa 400 kişinin ölebileceğini açıklamıştı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu sayı için “İyi senaryo” demişti. Ancak ölü sayısı hastalığın zirve yapması beklenen şubattan önce 400’e yaklaştı. Sağlık Bakanlığı ‘Domuz Gribi’nden korunmanın en etkili yolunun aşı olduğunu belirterek, “Aşı olun” çağrısı yaptı.

OKULDA AŞI BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı aşının yan etkileriyle ilgili tartışmalar nedeniyle talep az olunca öğrencilerin okulda aşılanmasından vazgeçmişti. Bakanlık, okullarda aşı uygulamasının dün başladığını açıkladı. Veli onay belgesi getiren öğrenciler okulda aşılanabilecek. Aşılanan öğrenci 2 gün izinli sayılacak.

Haberin Devamı

HAMİLELER DAHA RİSKLİ

Hamileler için aşı uygulaması da dün başladı. Fransa’dan katkı maddesi ‘adjuvan’ içermeyen 100 bin doz aşı getirildi. Hamilelere özel aşı sağlık ocakları ile hastanelerde ücretsiz yapılacak. Tek doz yapılacak adjuvansız aşı hamileliğin başlangıcından itibaren uygulanabilecek. Hamilelerde ölüm riskinin diğer gruplardan yüksek olduğu belirtiliyor.

DHA