Yaşam Ünlü yazara 'Bıçaklarız' tehdidi

Ünlü yazara 'Bıçaklarız' tehdidi

Paylaş
Ünlü yazara 'Bıçaklarız' tehdidi

Nedim Gürsel, 'Allah'ın Kızları' isimli kitabı nedeniyle tehdit edildiğini ileri sürerek savcılığa başvurdu

Fransa'daki Sorbonne Üniversitesi’nde Türk edebiyatı dersleri veren ünlü yazar Nedim Gürsel, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, 'Allah’ın Kızları' isimli romanı nedeniyle geçen 3 Şubat’ta bir e-mail aldığını belirtti ve "Bana karşı tehdit ve hakarette bulunulmuştur. Tehdit ve hakarette bulunan şahsın yakalanarak cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Savcılık, şikâyet dilekçesi üzerine Nedim Gürsel’in ifadesine başvurdu.

Haberin Devamı

Nedim Gürsel’e gönderilen email’de şu ifadeler yer alıyor: "Allah’ın Kızları denen rezil romanından haberdar oldum. Bugünlerde Türkiye’deymişsin. Bakalım seni ibreti alem için bıçaklatmak bana mı yoksa Paris’teki Faslı dostlarıma mı kısmet olacak. Hiç mi dayak yemedin. Bakalım bıçağı yiyince böyle kepazelik edebilecek misin?"

Nedim Gürsel, Fransa Bilimsel Araştırmalar Merkezi’nde (CNRS) araştırma direktörlüğü görevinin yanı sıra Sorbonne Üniversitesi’nde Türk edebiyatı dersleri veriyor. PEN Yazarlar Derneği, Paris Yazarlar Evi ve Akdeniz Akademisi üyesi olan yazarın eserleri 12 dile çevrildi. Nedim Gürsel, 2004’te Fransız Sanat ve Edebiyat Şövalyesi Nişanı’nı aldı.

HABERTÜRK