Dünya Ünlü milyarder Rockefeller uçak kazasında öldü

Ünlü milyarder Rockefeller uçak kazasında öldü

Paylaş
Ünlü milyarder Rockefeller uçak kazasında öldü

ABD'nin ilk milyarderlerinden Standard Oil'in kurucusu John.D. Rockefeller'in torunu, ünlü hayırsever David Rockeffeler'in (99) oğlu Richard Rockefeller (65) kendi kullandığı tek motorlu uçağın New York yakınlarında kalkış yaparken düşmesi ile yaşamını yitirdi

New York’un Wetchester bölgesinde yaşayan babası David Rockefeller’in 99.uncu yaşgününü kutladıktan sonra Maine eyaletindeki evine dönmek üzere kendi kulandığı uçağı ile kalkış yaptıktan dakikalar sonra havalimanının hemen yanındaki ağaçların üzerine çakıldığı belirtilen Richard Rockefeller, ‘’Sınr Tanımayan Doktorlar Derneği’’’nin Danışma Kurulu üyesiydi.

Haberin Devamı

Rockefeller ailesinin sözcüsü Fraser Seitel’in yaptığı açıklamaya göre; Baba-oğul perşembe gecesi başbaşa akşam yemeğinde doğumgünü pastasınının mumlarına üfledikten saatler sonra Doktor Rockefeller’ın tek motorlu Piper PA-46 uçağı ile cuma sabahı sisli ve yağmurlu havada 8:08’de kalkış yaparken düştü.

Seitel; kazayı trajedi olarak nitelerken, Rockefeller ailesinin büyük şoka girdiğini, Richard ‘ın mükemmel bir insan ve ailenin bağrına bastığı bir üyesi olduğunu kaydederek, çok tecrübeli ve uzun yıllardır uçuş tecrübesinin bulunduğunu kaydetti.

Maine eyaletinin Falmouth kasabasında yaşayan Rockefeller’in 2 yetişkin çocuğu bulunduğu ve son dönemde yönetiminde bulunduğu Rockeffeler Kardeşler Vakfı ile Amerikalı savaş gazilerinin tedavisi için çaba gösterdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Richard Rockefeller’in babası David Rockefeller, Forbes dergisi tarafından 2.7 milyar dolar şahsi serveti ile dünyanın en zengin 49.uncu kişisi olarak gösteriliyordu.

hürriyet