Magazin Ünlü aktör Alzheimer mı oldu?

Ünlü aktör Alzheimer mı oldu?

Paylaş
Ünlü aktör Alzheimer mı oldu?

James Bond'a beyazperdede hayat veren ilk aktör olan Sean Connery'ye Alzheimer teşhisi konulduğu iddia edildi

Alman Bild am Sonntag gazetesi, "Connery, yaşamını unuttu" başlıklı makalesinde 83 yaşındaki Connery’nin çoğu kez nerede olduğunu hatırlamadığını, çevresindekilerin eşi Micheline Roquebrune’ne haber vererek ünlü aktörün evine dönmesine yardımcı olmaya çalıştığını yazdı.

Haberin Devamı

Gazete, Connery’nin en yakın dostlarından ünlü aktör Sir Michael Cane’in "Connery’nin giderek kötüleşen durumundan büyük endişe duyduğunu" söylediğini belirtti. Connery’i 40 yıldır tanıyan Cane ise iddiaları yalanladı. Sean Connery’yi birkaç yıldır görmediğini söyleyen Cane, "Pazar günü Sean’in doğumgünüydü. Telefon edip yeni yaşını kutladım. Çok iyiydi. Her zamanki gibiydi. Bu iddiaları nereden çıkarıyorlar bilmiyorum. Yeni filmimi tanıtmak için kısa bir süre önce Almanya’ya gitmiş ve birkaç röportaj yapmıştım. Sanırım sözlerim çarpıtıldı" dedi.

Connery’nin menajeri Nancy Seltzer da iddiaları yanıt verilmeyecek kadar saçma olarak niteledi. "The League of Extraordinary Gentlemen" adlı son filmini 2003’te çeken Connery, 2 yıl önce beyazperdeye veda ettiğini açıklamıştı. Sinema kariyerine 1954 yılında başlayan İskoç asıllı Connery, "Dr. No" (1962), " Rusya ’dan Sevgilerle" (1963) "Goldfinger" (1964), "Thunderball" (1965), "İnsan İki Kere Yaşar" (1967), "Ölümsüz Elmaslar" (1971) ve "Asla Asla Deme" filmlerinde James Bond’a hayat vermişti. 1986’da ünlü İtalyan yazar Umberto Eco’nun aynı adlı romanından uyarlanan "Gülün Adı" filmindeki rolüyle İngiliz Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) tarafından En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Connery, 1987’de yönetmen Brian de Palma’nın "Dokunulmazlar" filmiyle En İyi Yardımcı Aktör Oscar ödülünü kazanmıştı. Caine ve Connery, 1975’te "Kral Olacak Adam" filminde başrolü paylaşmıştı.

Haberin Devamı

AA