Spor Ünal Aysal adaylığını açıkladı

Ünal Aysal adaylığını açıkladı

Paylaş
Ünal Aysal adaylığını açıkladı

Galatasaray'da Olaganüstü Genel Kurul sürecine girilirken, Ünal Aysal başkan adaylığını açıkladı

Galatasaray’ın Türkiye’de ve Avrupa’da yaşadığı önemli başarılara dikkati çeken ve örnekler veren Aysal, "Böyle tarihi olan bir kulüp için yönetimin koyacağı hedefler, sıradan, alışılmış başarı hedefleri olamaz" diye konuştu.

Hedeflerini; ekonomik başarı, idari başarı ve kurumsallaşma, sosyal-kültürel başarı ve marka değeri ile sportif başarı başlıkları altında toplayan Aysal, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm sportif başarıların temeli, güçlü bir ekonomik yapının kurulmasıyla mümkündür. Bunun için sadece Galatasaray’ın elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek yetmez. Önemli olan ve bizlerden beklenen, var olan imkanların yanı sıra yeni ve devamlı gelir imkanları yaratacak büyük, gerçekçi projeler geliştirmemizdir.

Kuşkusuz ilk adım olarak mevcut borçları yeniden yapılandırmalı, kulübe en kısa sürede nefes aldırmalıyız. Kurumsallaşma için kulübünüzü, artık başkanın tek başına yönettiği, başkanın kapasitesi ile sınırlı bir kurum olmaktan çıkarmalıyız.

Güçlü, profesyonel, kendini ulusal ve uluslararası alanda kanıtlamış üyelerden oluşan bir yönetimin el ele ve sinerji içinde birlikte yönettiği örnek bir yönetim yapısı kurmalıyız.

25 milyonu aşkın taraftarımızı mutlu eden, gururlandıran bir Galatasaray’ı yeniden yaratma, Türkiye’nin dünyaya açılan bir penceresi olarak marka değerimizi güçlendirme yolunda bizi önemli görev ve sorumluluklar bekliyor."

"SPORTİF BAŞARI VARLIK NEDENİMİZ"

Göreve gelecek yönetimden en fazla beklenen şeyin sportif başarı olduğuna dikkati çeken Aysal, amatör bir branşta Galatasaray formasını gururla giymiş biri olarak, tüm branşlarda başarının varlık nedenleri olduğunu çok iyi bildiğini aktardı.

Dünyanın her yerinde futboldaki başarının, tüm diğer spor dalları için de itici güç olduğunu anlatan Aysal, "Türkiye sınırları içinde başarı bize yetmez. Biz Avrupa çapında büyük başarılara imza atmış bir gelenekten geliyoruz. Galatasaray için bu geleneği bir adım ileriye götürmekten başka hedef düşünülemez" şeklinde konuştu.

Sportif başarıları sürekli hale getirecek bir Galatasaray modeli oluşturmanın, görev listelerinin başında olduğunun altını çizen Ünal Aysal, "Başarıda süreklilik temel hedefimiz olmalı. Bu da her şeyden önce kendine özgü, uluslararası geçerliliği olan bir model yaratmamızı zorunlu kılıyor.

Tüm Galatasaray camiasının büyük hedeflerde kenetleneceğine, başta bizler olmak üzere tüm Galatasaraylıların yeniden devler yarışında önde yer almak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına emin olmanızı isterim" ifadelerini kullandı.

Ünal Aysal’ın konuşma yaptığı kürsünün arkasında kurulan panoda, "Dünya çapında başarıda süreklilik" yazması da dikkati çekti.

ÜNAL AYSAL'A SORULAN SORULAR VE CEVAPLAR

Arda'nın satışı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Deneyimli bir yönetimin böyle bir karar alacağını düşünmüyorum. Karar yeni yönetime bırakılmalı.

Şampiyon olacak bir Galatasaray vaat ediyorsunuz? Tahmini bir bütçe yaptınız mı? Mevcut kadrodan Arda'yı bırakacak mısınız? Bu takım teknik direktörü kim olacak?

Galatasaray küllerinden doğacaktır. Biz ya da bizden sonra gelecek herhangi bir ekibin birinci görevi budur. Arda'ya gelince, hem kulüp hem de Arda'ya faydalı olan formül uygulanacaktır.

Adaylığınızı açıklamadan, tecrübesizliğinizden söz edildi. Bu tecrübesizliği nasıl aşacaksınız?

Benim belki futbola dönük tecrübesizliğim var. Bu konuda fazla iddialı değilim. Ama Galatasaray bugün holdingin daha üstünde bir kuruluş. Burayı yönetmek başlı başına ayrı bir iş. Bu tip sistemleri yöneten insanlar, futbolu yönetecek en iyi yöneticileri bulmalıdır. Benim de kendime biçtiğim görev budur.

Lucescu ve Drogba'yla ilgili haberlere ne diyeceksiniz?

Takdir edersiniz ki, bize bir görev verilmedi. Bu konuda inisiyatif kullanmamız olanaklı değil. Ama kendimize göre gerekli temasları yapıyoruz, listeleri hazırlıyoruz. İşbaşına geldiğimiz taktirde, süratla hareket edeceğiz. Şu anda sorunuza direkt cevap veremediğim için üzgünüm.

Sizi başkan adaylığına iten nedir? Size yerli Abramoviç deniliyor, bundan rahatsız mısınız?

Ben Galatasaray'ın içinden gelen biriyim. Üniversite ve sonrasında da Galatasaray'dan kopmadım. Ama kulüple ilişkilerim aksadı çünkü yurtdışında yaşıyordum. Beni başkan adaylığına iten, başarısızlıktır. Bugün Galatasaray'ın bana ve bütün taraftarlara ihtiyacı var. Bu benim için bir görev.

100 milyon dolar söyle çıktı. Bu konuya açıklık getirir misiniz?


Bugüne kadar hiçbir Galatasaray başkan adayına böyle bir yakıştırma yapılmadı. Abramoviç söylemleri beni rahatsız etmiyor. Bu ben değilim. Onu size net olarak ifade edeyim. Galatasaray Kulubü'ne ait herhangi bir aseti kendi mülküme geçirme gibi bir niyetim olmadı. Galatasaray'a 100 milyon dolar gibi paralara ihtiyacı yok. Bu paralar Galatasaray bünyesi içinden temin edilebilecek değerler. Bunlar için kimseye ihtiyaç yok. Beni bunun için seçeceklerse, yanlış bir karar olur.

Yeni yapılandıracağınız yönetim kurulundan isim verebilir misiniz? Galatasaraylılar için Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan daha önemli bir kavram var. O stadın üstüne Ali Sami Yen yazacak mısınız?


Listemiz hazır ancak bizim Galatasaray'da öğrendiğimiz şey,önce Divan Kurulu'na vermemizdir. Stadyum konusuna gelince, bizden önce yapılan taahhütler önemli. Onlara uyacağız.

Ciddi bir enkaz devralacaksınız. 30 milyon taraftarına ne söyleyeceksiniz?


Biz Galatasaray'ı yeniden yapılandırma gücüne sahipsiniz. Herkesin içine rahat etsin.

Haberin Devamı