Erkut Can Umursamayan milyonlar
HABERİ PAYLAŞ

Umursamayan milyonlar

Haberin Devamı

Önce açık-kapalı oy komikliği, sonra yaralamalı kavga-dövüş ve kelepçeli protestolarla anayasa değişikliği, ettikleri yemini hiçe sayan milletvekilleri sayesinde Melih Başkanın dediği gibi “Bağırta bağırta” Meclis’ten geçti. Peki nerede kaldı milletin oyu. Bu, Meclis’te değil referandumda geçerli olacak demekki. E, nalıncı keseri, sapı başka partiden de olsa, sende olduktan sonra, oduna istediğin şekli vermek elinde tabii. Sonra da oyun moyun bir değeri kalmayacak zaten.

★ ★ ★

Şimdi Nisan’da referandum var. Terör devam, şehitler devam, korku devam, ekonomi çökmüş, ne yaparsan yap dolar frenlenemiyor, iki ileri bir geri. Sıcak para kaçıyor, kaçarken turisti de yanına alıyor. Güven, huzur olmayınca, kim gelir de güneşin altına yatar. Ve böyle bir ortamda, tek adam yaratmak için referanduma gideceğiz. Ülkenin geleceğini, yönetim sistemini altüst etmek için. Çünkü onaylanan maddeler onu gösteriyor.

★ ★ ★

Farz edelim ki; referandumdan evet çıktı. 2019’a kadar, bu ülkede kim bilir neler olacak. İşte onu bilemiyorum. Gidişata da hiç bakmak istemiyorum. Bu ülkede düşünmeyen, görmeyen, konuşmayan insanlar var, evet. Ancak en önemlisi, bütün olan biteni umursamayan milyonlar da var.

İşte o milyonlar kaderimizi çizecek. Bir de al gülüm, ver gülüm milyonları. Baksanıza topçular ve popçular, daha gün ağarmadan ortalığa çıktılar. Baş topçunun hayali, kendisinin de söylediği TFF başkanlığı. ‘Ben de varım’, de at heybeye. Sana boşuna şeytan dememişler. Öteki milyonluklara ise şaşırdım. Ne diyeyim. Sosyal medyadaki yüklenmenin üzerine bir tek yürekli Arda çıktı ve ‘Ben de Varım’ın nedenini açıkladı. Onun doğrusu da böyleymiş demek ki.

★ ★ ★

Bu referandum işi daha çok su kaldırır. Tercih mührünü elimize alana kadar kim bilir neler göreceğiz. Acı olmasın da görelim. Sözcü bey de, “Referandumdan sonra, her şey çok güzel olacak. Terör bitecek, huzur, güven, istikrar gelecek” dedikten sonra. Bekleyelim bakalım. Geleceğimizi vicdanımıza koyup, mantıkla bağladıktan sonra sandığa atana kadar.

SEVAP

Güzel bir kızımız var instagramda. Lerzan Mutlu. Her daim şık, saçı başı yapılı, harika makyajlı. Peki nedir bu fenomenliğin gayesi. Şu anda işi de yok galiba. Ama her gün bir pozuyla karşımızda. Ece Vahapoğlu’nun tek rakibi. Ancak o, giydiği, yediği her şeyin reklamını yaparak para kazanıyor. Hem de adını hep gündemde tutarak, birçok aktivitenin sunuculuğunu kapıyor. İkisinin arasındaki fark bu. Siz bakmayın bana. Mutlu’ya bakın yine. Hiç olmazsa sevap kazanırsınız.

Amerika'nın iki yüzü

Bu laflar edileli 9 gün oldu ama aklıma takıldığı için paylaşmak istedim. 45’inci Başkan Trump yemin ettikten sonra dedi ki:

■ Bugünden sonra iktidar halka geçti. 20 Ocak 2017 bundan sonra bir devrim günü olarak hatırlanacak.

■ Washington’da partiler yapılırken Amerikan halkı açlıktan kıvranıyordu.

■ Diğer ülkelere trilyonlarca dolar harcarken, fabrikalar kapandı, Amerikan halkı işsiz kaldı, ortadirek ezildi.

■ Amerikan malı, milli olanı alın. Amerikalı işgücü istihdam edin. Gözüm hep üstünüzde olacak.

■ ‘Önce Amerika’ diyerek hakkınızı koruyacak, refahınızı geri kazanacağız. Ve en sonunda da, “Tanrım bana yardım et” diyerek sözlerini bitirdi. Sanki dünyanın en gelişmiş ülkesi, dünyanın en zengin ülkelerinden biri değil de, sıradan bir ülkenin, seçim kazanmış bir sosyalist liderinin sözleri gibiydi bunlar. Bir an Ecevit’i hatırladım. Suçlananlar ise Obama ve önceki başkanlardı ve hepsi de oradaydı. İşte medeniyet. Yandaki iki resme bakınca da Amerika’nın dünü ve bugünü açıkça görülüyor zaten.

CIZZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında gittiği Tanzanya’ya yeni bir demiryolu hattı inşa etme sözü vermiş. Bak kırılırım haa. Önce Sirkeci-Halkalı ve Haydarpaşa-Pendik hatlarını hele bir inşa edin sonra bakarız.

Kaynanası kaybolan Temel, kasabasındaki gazeteye ilan vermiş. İlan aynen şöyle. “Kaynanam kaybolmuştur. Görenlerin görmezlikten gelmeleri insaniyet namına rica olunur.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder